Világgazdaság

A kis papírok emelkedhetnek ma a BÉT-en

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 59,64 pontos csökkenéssel, 22.758,79 ponton nyitott csütörtökön. A szerdai záró értékéhez képest 0,26 százalékkal gyengült.

Gerőcs Tamás, az Equilor Befektetési Zrt. részvénypiaci elemzője a kis papírokban vár emelkedést, mert szerinte a vezető részvényekben az elmúlt hónapok emelkedő trendje, a nemzetközi piacokhoz hasonlóan, visszafordult.

Két hete a kis és közepes kapitalizációjú papírok mutatója, a BUMIX rendre a BUX felett teljesített. Az elemző úgy látja, hogy a magyar parketten az OTP-nek talán sikerül megtartania az 5.100-5.200 forintos lélektani határt, ami új lendületet adhat a bankpapír árfolyamának. A kispapírok közül a PannErgyre és a Rábára érdemes figyelni.

Friss deviza- és részvénypiaci adatok itt 

Az amerikai piac szeptemberi alakulása fontos üzenet a befektetők számára. Az általában gyenge szeptember az idén igen erősen alakult az Egyesült Államok értékpapír piacain, ami azt mutatja, hogy "túlfutott" a piac és ez bizonytalanságot okoz - fejtette ki.

A CIB bank elemzői bizonytalan tőzsdenyitásra számítanak az amerikai visszaesést követő ázsiai gyengülés után. A piac fontos adatokat vár Amerikából: az elemzők változatlan GDP-adatra és a munkanélküli segélyek csökkenésére számítanak. A Chicago beszerzői menedzser index (PMI) várt értéke is elmaradhat az augusztusitól.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 98,85 pontos, 0,43 százalékos csökkenéssel, 22.818,43 ponton zárt szerdán.

GVH-ügyek PSZÁF Dominique Strauss-Kahn infrastruktúra-fejlesztés Audi Hungaria Motor Kft. 2010 OTP BMW Magyarország concorde A szerkesztő ajánlja makroadatok Cégjog IMF Költségvetés 2012-2013 forintárfolyam Orbán Viktor ITD Hungary Elemzői vélemények A második Orbán-kormány Cashline Kft Daimler Barta György Adósságválság az EU-ban makromutatók KNORR-BREMSE Fékrendszerek Kft. BUX EquilorEquilor Air France - KLM Deviza- és árupiac Wall Street adó Európai Unió Bod Péter Ákos Amerikai piac - napi elemzés Gerőcs Tamás bumix kgfb bankadó elemző tömegközlekedés