Világgazdaság

A szlovák piacra is be akar törni a CIG Pannónia a Brokernettel

Szlovákiában terjeszkedik tovább a CIG Pannónia Életbiztosító. A társaság szeptember 10-én kezdi meg stratégiai partnerével, a Brokernettel közösen értékesítési tevékenységét északi szomszédunknál – értesítette a nemrég nyilvánosan működő részvénytársasággá alakult és a tőzsdére lépést tervező társaság részvényeseit és üzleti partnereit.

A szlovák piacra lépéssel kapcsolatos tájékoztatást a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete szeptember 2-án adta ki. A hatóság, miután megállapította, hogy a CIG Pannónia határon átnyúló szolgáltatási tevekénységének nincs akadálya, tájékoztatta a szlovák felügyeleti hatóságot, hogy a társaság a bejelentésben foglaltak szerint értékesítési tevékenységet kíván folytatni a szomszédos országban.

A Brokernet, amelynek értékesítési hálózata a szlovák piacon már jelen van, a CIG Pannónia Euró Signum Befektetési Életbiztosítási terméket árulja majd. Ez egyben azt jelenti, hogy a CIG Pannónia másfél évvel a romániai piacra lépést követően az alapításakor kitűzött stratégiájának megfelelően újabb kelet-közép-európai országban indítja el szolgáltatásait. A terjeszkedésnek ezzel még nincs vége, a társaság ugyanis közleménye szerint továbbra is folyamatosan vizsgálja a környező országokban adódó piacra lépési lehetőségeket.

A CIG Pannóniát 2007 végén alapították magyar magánszemélyek, a magyarországi értékesítést 2008 májusában kezdte meg a cég, Romániában pedig egy évvel később nyitotta meg a fióktelepét. VG

BÉT - Napi események Pénzügyi és gazdasági válság PSZÁF Deloitte EKB turizmus Goldman Sachs vona gábor British Petrol A szerkesztő ajánlja Vállalati jelentések Költségvetés 2012-2013 forintárfolyam Orbán Viktor Matolcsy György Elemzői vélemények A második Orbán-kormány A KSH jelenti Részvénypiacok Google Inc. MSZP-ügyek Raiffeisen Bank Zrt. A munka világa Deviza- és árupiac IMF-megállapodás Budapest Airport Mol Amerikai piac - napi elemzés OECD Egészségügy - Gyógyítás econet.hu Nyrt.