Világgazdaság

Goldman Sachs: Magyarország egy rejtély

A Goldman Sachs elemzője szerint a magyarországi tőkepiac rejtélyes, hiszen a kormányzati lépések miatt a régióban a legnagyobb kedvezménnyel vásárolhatóak az eszközök.

A Goldman Sachs szakértői elemzői kommentárjukban úgy fogalmaznak: a Fidesz-kormány nem hajlandó erős, és hiteles gazdaságpolitikát folytatni, így a Goldman becsléséhez képest itt tapasztalható a legnagyobb árkülönbség az eszközök tekintetében régiós szinten.

A pénzintézet munkatársai úgy látják, hogy Magyarország fiskális helyzete továbbra is bizonytalan, mivel nem láthatóak olyan strukturális intézkedések, amely csökkentenék, vagy legalábbis stabilizálnák az államadósság szintjét. A Goldman Sachs elemzői szerint az IMF tárgyalások újrakezdése erősítheti a forintot, amely az elmúlt hónapban 1,2 százalékot veszített értékéből az euróval szemben. A kormány új pénzügyi tervei pedig megfogalmazásuk szerint lakmusz papírként szolgálnak majd.

Ewald Nowotny Autók Magyar Nemzeti Bank (MNB) Pénzügyi és gazdasági válság PSZÁF toshiba OTP Burger King turizmus Goldman Sachs TV-csatornák A szerkesztő ajánlja makroadatok Erste Bank Hungary ben bernanke forintárfolyam autóipar Apple Magyarország Vlagyimir Putyin Hitelek: lakás A második Orbán-kormány autó Simor András makromutatók Részvénypiacok Bokros Lajos Philip Morris Magyarország Kft. Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt fogyasztási cikkek elemzőGeneral Motors Sony Élelmiszerpiac befektető Demszky Gábor IMF-megállapodás Szakszervezet - Érdekképviselet utazás Samsung Magyar Telekom Nyrt. Mol Európai Unió BÉT Gazprom Egészségügy - Gyógyítás Volánbusz Zrt.