Világgazdaság

Brüsszel megvizsgálja a magyar nyugdíjpénztári terveket

Az Európai Bizottság megvizsgálja a magánnyugdíjpénztárakkal kapcsolatos magyar terveket, és várhatóan a jövő hónapra el is készül az értékeléssel - mondta szerdán a MTI-nek Amadeu Altafaj Tardio, Olli Rehn pénzügyi biztos szóvivője.

Hozzátette, hogy az eddigi "nagyon előzetes" információk alapján úgy ítélik meg, átmeneti intézkedésekről van szó, amelyek nem jelentenek tartós, inkább csak ideiglenes, egyszeri deficitcsökkentést.

Elmondta, a bizottságnak az a feladata, hogy értékelje a tervezett, illetve megvalósított intézkedések költségvetési hatását, de arra nem terjed ki a hatásköre, hogy egy intézkedésre rá- vagy arról lebeszélje a tagállamokat.

Autók BÉT - Napi események elemzések - Gazdaság és Pénzügy Pénzügyi és gazdasági válság PSZÁF Szurgut 2010 tervek EKB turizmus Goldman Sachs Gazdasági Versenyhivatal Európai Bizottság A szerkesztő ajánlja makroadatok IMF Vállalati jelentések Költségvetés 2012-2013 forintárfolyam Felmérések deficit autóipar Elemzői vélemények A második Orbán-kormány kutatás-fejlesztés Toyota repülés makromutatók Részvénypiacok Hernádi Zsolt Google Inc. A szociális és adórendszer átalakítása Élelmiszerpiac fogyasztóvédelem magyarA második Orbán-kormány adó nyugdíjpénztár Magyar Telekom Nyrt. Mol Elcoteq Európai Unió Fővárosi ügyek Amerikai piac - napi elemzés Euróbevezetés BÉT Telenor Fellegi Tamás Adórendszer Magyarországon tömegközlekedés