Világgazdaság

Soros kétszáz-, az MVM százmilliót ad az iszapkatasztrófa áldozatainak

Az iszapkatasztrófa áldozatait az emberek és a cégek egyaránt támogatják.

Az MVM csoport 100 millió forint segítségnyújtással járul hozzá az iszapkatasztrófa károsultjainak – áll a cégcsoport közleményében. A cégcsoport dolgozói több mint 1,3 millió forinttal járulnak hozzá a szerencsétlenül jártak megsegítéséhez, így a cégcsoport tagjai és dolgozói által összegyűjtött adomány meghaladja a 101 millió forintot.

A tagvállalatok eszközökkel és önkéntes munkával is segítenek: a Paksi Atomerőmű Zrt. több száz polgárvédelmi ruhát, légzésvédőt, gumicsizmát, takarító eszközt szállított a veszélyeztetett helyszínre, illetve önkéntes munkatársai napi váltásban utaznak a katasztrófa sújtotta területre, hogy segítséget nyújtsanak a kárelhárításban.

Az ajkai katasztrófáról minden egy helyen itt olvasható!

Az Alstom Csoport 5,5 millió forinttal támogatja az iszapkatasztrófa sújtotta településeket. Az Magyar Televízió (MTV) vasárnapi adománygyűjtő akciója keretében, a televízió telefonvonalain keresztül 26 millió forintot ajánlottak fel az ország különböző pontjain élő emberek a károsultak részére.

Az iszapkatasztrófa áldozatait e mellett az ország valamennyi pontján élők támogatják: több százmillió forint gyűlt össze megsegítésükre. A magyar származású befektetési guru, a milliárdos Soros György is segíti az áldozatokat: egymillió dollárt (kb. 200 millió forintot) ajánlott fel számukra.

Nézze meg a helyszínen készült videóriportunkat!

Az OTP Bank 50 millió forintot utalt át a vörösiszap-katasztrófa károsultjainak támogatására a Magyar Kármentő Alap számára, hogy a segítségnyújtás mielőbb a rászorulók rendelkezésére álljon. A hitelintézet ezen felül vállalta, hogy az október 18-ától a lakossági adományokból az alapba befolyó következő 50 millió forintot megduplázza. Emellett a lakossági, vállalati, önkormányzati ügyfelek körében a pénzintézetnél vezetett bankszámlákról november 30-áig az iszapszennyezés károsultjainak megsegítésére kezdeményezett humanitárius célú tranzakciók díjait is átutalja a bank a kormányzati alap számára.

iszap iszapkatasztrófa támogatás katasztrófa Alstom Soros György MVM mtv