iszapkatasztrófa

Elbukhatják kárigényüket az iszapkatasztrófa károsultjai

Elbukhatják kártérítési igényüket az iszapkatasztrófa azon károsultjai, akik nem igényelték az állami kárenyhítést, hanem a Mal Zrt.-t perelték. A cég ellen ugyanis felszámolási eljárás kezdődött, és akik nem jelezték kártérítési igényüket, illetve nem fizettek regisztrációs díjat február végéig, azok hitelezői igényét hátrasorolták.
2013.04.19 Olvasási idő: 0 perc

Iszapkatasztrófa: Meghosszabbíthatják a veszélyhelyzetet

A külterületek kármentesítése komoly megterhelést jelent – A Mal Zrt. továbbra is működőképes maradhat
2011.02.03 Olvasási idő: 0 perc

Kártérítésre kötelezték az iszapkatasztrófáért felelős céget

2011.01.19 Olvasási idő: 0 perc

Perpatvar Ajka és Kolontár között

A kolontári polgármestert felháborította, hogy az ajkai önkormányzat kiszámlázta településének az iszapömlés sérültjeinek kezelését, Ajkán viszont azt mondják, nem Kolontárral, hanem az állammal akarják megfizettetni költségeiket.
2010.11.09 Olvasási idő: 0 perc

Azok jártak jobban, akiknek elpusztította a házát az iszap?

Eddig még csak ígéreteket kaptak a vörösiszap közvetett károsultjai. Akiknek a házát vagy földjeit teljes mértékben elpusztította a vörösiszap, viszonylag gyors kártérítésre számíthatnak.
2010.11.04 Olvasási idő: 0 perc

A MAL érintett a DRV megrövidítésében? Százmilliós visszaélések

A Dunántúli Regionális Vízmű Zrt.-t (DRV) átvilágításának előzetes eredményei szerint 738,9 millió forint folyt el feleslegesen a cégnél, ezen belül a vörösiszap-katasztrófában érintett MAL Zrt. több mint 300 millió forinttal rövidítette meg a társaságot - hangzott el a vízmű szerdai, rendkívüli sajtótájékoztatóján Siófokon.
2010.11.03 Olvasási idő: 0 perc

Tízmilliós kártérítés egy iszapkárosultnak

Tízmillió forint kártérítést ítélt meg a vörösiszap-katasztrófa egyik devecseri károsultjának a Fővárosi Bíróság – közölte a károsult ügyvédje.
2010.10.29 Olvasási idő: 0 perc

Pintér: A tél előtt tető lesz az iszapkárosultak feje felett

A tél beállta előtt fedél lesz az iszapkatasztrófa károsultjainak feje felett – mondta el Pintér Sándor belügyminiszter mai sajtótájékoztatóján.
2010.10.28 Olvasási idő: 0 perc

Vörösiszap-katasztrófa: Itt a végleges jelentés

A vörösiszap veszélyes, de nem toxikus, radioaktív anyag nem került a környezetbe, károkat és a sérüléseket a folyadék erősen lúgos kémhatása okozta. Az elöntött területen kívüli régiót környezeti károk nem érték, a porszennyezés mértéke nem haladta és haladja meg a veszélyes mértéket. A talajszennyezés egy jól elhatárolható területet érint.
2010.10.28 Olvasási idő: 0 perc

EU-biztos az iszapkatasztrófáról: Ne improvizáljunk!

Kristalina Georgieva, az Európai Unió kríziskezelésért felelős biztosa az ajkai katasztrófára hivatkozva javítana a közösség természeti csapásokra adott válaszán.
2010.10.26 Olvasási idő: 0 perc