Világgazdaság

Tovább egyeztet az MVH

Még néhány napra szükség lesz, hogy felgyorsulhasson az uniós agrártámogatások kiutalása a kifizető ügynökségként működő Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalnál (MVH) – tudta meg a Világgazdaság a hivatal illetékeseitől.

A számítástechnikai szolgáltatások leállítása elsősorban azért okozott gondot, mert az MVH október 18-tól kezdhette meg az idei uniós területalapú támogatások (SAPS) előlegeinek kifizetését.

Az MVH tájékoztatása szerint október 25-ig a támogatásra jogosult 180 ezer gazdálkodóból több mint 35 ezren kapták meg a pénzüket. Mint ismert, a HP arra hivatkozva függesztette fel a szolgáltatásokat, hogy az MVH nem fizette ki az esedékessé vált számlákat. A hivatal viszont ezt cáfolta, és az ügy kapcsán a Nemzeti Nyomozó Irodánál feljelentést tett ismeretlen tettesek ellen bűnszervezetben elkövetett csalás és hűtlen kezelés gyanúja miatt.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

A témáról szóló jegyzet itt olvasható

Egészségbiztosítás Autók Devizakereskedőknek elemzések - Gazdaság és Pénzügy sztrájk Pénzügyi és gazdasági válság 2010 kutatás hivatali visszaélések turizmus Goldman Sachs Moody's Gyógyítás-finanszírozás A szerkesztő ajánlja makroadatok Vállalati jelentések Nyugdíjkérdés Magyarországon forintárfolyam Felmérések autóipar Apple ifj. Chikán Attila Elemzői vélemények Hitelek: lakás A második Orbán-kormány oktatás autó Soros György A KSH jelenti repülés Reklám és Média béremelés makromutatók Részvénypiacok VPOP MSZP-ügyek Electro World fogyasztási cikkek átlagkereset Federal Reserve - Fed A munka világa Deviza- és árupiac Fúzió és akvizíció Wall Street adó Befektetési lehetőségek Európai Unió EU aloldal biztosítás Tudomány - Kultúra BÉT ingatlanpiac kgfb infokommunikáció Egészségügy - Gyógyítás Fidesz-ügyek Adórendszer Magyarországon korrupció