Világgazdaság

A Dell rohamra készül és a Microsoftra fogad

A Dell vezérigazgatója Hongkongban közölte, hogy a cég több új tábla PC-vel jelentkezik jövőre.

"Számtalan tábla PC-t dobunk piacra jövőre" – mondta Michael Dell, aki szerint érthető, hogy számos vita övezi a szektor jövőjét, ez minden alkalommal lezajlik, amikor új szereplő lép a piacra. A Dell szeptemberben mutatta be a hét hüvelykes Streak nevű tábláját, amelyet egy 5 hüvelykes készülék előzött meg. Korábban beszámoltunk arról, hogy az Apple vezére, Steve Jobs legutóbbi sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: fájdalmas tanulság lesz a gyártók számára, hogy a 7 hüvelykes képernyővel szerelt készülékek nem elég nagyok a felhasználók számára.

A második legnagyobb PC-gyártó, a Dell vezetője közölte, hogy cloud computinggal kapcsolatos akvizíciót is végrehajtanak hamarosan, de részleteket nem árult el. Mint arról korábban beszámoltunk, a Dell nemrég licitháborúba keveredett a piacvezető HP-val a 3PAR nevű, adattárolásra szakosodott cég megvásárlásának kapcsán.

Az amerikai topmenedzser a Reuters jelentése szerint azt is megemlítette, hogy fejlesztőinek visszajelzése alapján a Microsoft operációs rendszerére építve könnyebb okostelefon szoftvert fejleszteni, mint az Androidra. Dell ugyanakkor megjegyezte, hogy az Android elképesztő ütemben terjed, a sikere pedig felülmúlja az elemzők várakozásait.

Richter Gedeon Nyrt. BÉT - Napi események Pénzügyi és gazdasági válság Schmitt Pál Medicina OTP PC-gyártó Michel Barnier okostelefon Gyógyítás-finanszírozás A szerkesztő ajánlja makroadatok Aviva Ingatlanforgalmazó Kft. Cégjog Vállalati jelentések oracle Bencsik János dell Költségvetés 2012-2013 forintárfolyam Apple A második Orbán-kormány General Motors Ajkai katasztrófa makromutatók Részvénypiacok Michael Dell Google Inc. tábla-PC RÁBA Nyrt. Fúzió és akvizíció Szakszervezet - Érdekképviselet Siemens Mol Európai Unió BÉT Barack Obama kgfb infokommunikáció MicrosoftA munka világa Egészségügy - Gyógyítás Adórendszer Magyarországon