Világgazdaság

Először hatezer feletti a létszám a győri Audinál

Az idén végrehajtott 400 fős létszámbővítés eredményeképpen – 17 éves fennállása során első alkalommal – 6 ezer fölé emelkedett az Audi Hungaria alkalmazottainak száma.

Az újonnan fölvettek között 70 mérnök mellett volt 57 olyan alkalmazott, aki a cég saját szakmunkásképzőjében végzett.

Az alkalmazotti állomány bővítésével párhuzamosan a gyár mintegy 20 százalékkal növelte motortermelését és autógyártását – mondta el a cég évzáró sajtórendezvényén Thomas Faustmann, az Audi Hungaria ügyvezető igazgatója. Így az év végéig a tavalyi 1,384 millió motor és 32 410 autó után körülbelül 1,6 millió motor és 37 ezer sportkocsi hagyhatja el a szerelőszalagokat.

További részletek a holnapi Világgazdaságban

Autók BÉT - Napi események GVH-ügyek Pénzügyi és gazdasági válság létszámbővítés Audi Hungaria Motor Kft. Lakossági energia és üzemanyagárak Kovács Árpád Költségvetési Tanács turizmus Gyógyítás-finanszírozás A szerkesztő ajánlja makroadatok Audi INA mérnök Nyugdíjkérdés Magyarországon Költségvetés 2012-2013 forintárfolyam Magyar EU-elnökség autóipar faustmannMagyar EU-elnökség Elemzői vélemények A második Orbán-kormány GKI Győr A KSH jelenti repülés Nokia Adósságválság az EU-ban makromutatók Részvénypiacok gyár A szociális és adórendszer átalakítása Barcza György Karácsonyi vásárlás Szakszervezet - Érdekképviselet Befektetési lehetőségek Mol Fővárosi ügyek Facebook