Világgazdaság

NGM: A tervek szerint befolyt a válságadó

A távközlés, az energiaszektor és a kiskereskedelmi láncok szereplői a tervezettnek megfelelően teljesítették a 2009. évi árbevétel alapján megállapított, válságadóval kapcsolatos bevallási, valamint előlegfizetési kötelezettségüket - olvasható a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM)közleményében.

A tegnapi teljesítési határidőig közel 161 milliárd forint kötelezettséget vallottak be, amelyből az előzetes adatok alapján december 20-ig 151 milliárd forint folyt be.

A rendelkezésre álló bevallási adatok és pénzforgalmi információk alapján, a korábban megfogalmazott bevételi elvárás várhatóan teljesülni fog. A tíz milliárd forintos látszólagos hiány az NGM szerint csak azért látható, mert a beérkezett összegeket még nem könyvelték le teljesen.
 
Az érintett szektoroknak az adóévet követő év 150. napjáig kell majd elkészíteniük a teljes fizetendő „válságadóról” szóló bevallásukat, ekkor lesz esedékes a tényleges megfizetése, illetve a most megfizetett adóelőleggel való elszámolás.

Opten Informatikai Kft. válságadó Autók BÉT - Napi események Magyar Nemzeti Bank (MNB) elemzések - Gazdaság és Pénzügy Pénzügyi és gazdasági válság PSZÁF A Monetáris Tanács kamatdöntései emfesz EKB turizmus Politikai közvélemény-kutatások Malév Sziget Fesztivál BKV Vállalati jelentések Lakossági energiaellátás Nyugdíjkérdés Magyarországon Költségvetés 2012-2013 Magyar EU-elnökség Külföldi lapvélemények Orbán Viktor Felmérések autóipar Elemzői vélemények Hitelek: lakás A második Orbán-kormány NGM Gyurcsány Ferenc autó A KSH jelenti Reklám és Média Adósságválság az EU-ban béremelés Részvénypiacok A szociális és adórendszer átalakítása mezőgazdaság fogyasztási cikkek átlagkereset A munka világa határidőA második Orbán-kormány minisztérium fogyasztóvédelem Deviza- és árupiac bevallás utazás General Electric Európai Unió biztosítás BÉT ingatlanpiac Angela Merkel Fitch bankadó Optimista sarok infokommunikáció Egészségügy - Gyógyítás Adórendszer Magyarországon