Világgazdaság

Orbán Viktor: Nem hagyjuk, hogy Brüsszel diktáljon nekünk

Egy ősi parancsnak engedelmeskedünk, amikor itt ünnepeljük a forradalmat - mondta Orbán Viktor miniszterelnök, a Nemzeti Múzeum lépcsőjén mondott ünnepi beszédében.

"Lehetnénk máshol is, de idehúz minket egy ősi parancs, mert itt kezdődött a legenda szerint a forradalom, itt mondta ki először a magyar, hogy rabok tovább nem leszünk" - mondta Orbán Viktor a Március 15-ei Forradalom emlékére a Nemzeti Múzeum lépcsőjén mondott ünnepi beszédében. A miniszterelnök kiemelte, hogy a 163 évvel ezelőtt tett eskühöz ma is hűek a magyarok. "Minden magyar ki fog állni minden magyarért - tette hozzá.

A miniszterelnök szerint a 48-as forradalmárok teremtették meg annak a magyar csodának az alapjait, amelynek a forradalom után negyven évvel már csodájára járt Európa. A csodának a neve Budapest, minden magyar büszkesége, a Kárpát-medence szíve, közepe" - tette hozzá Orbán Viktor.

A miniszterelnök szerint az elmúlt évtizedek csalódottságát az okozta, hogy mindig máshol kerestük magyarságunkat. "Eljött az idő, hogy kiálljunk a magyarokért" - mondta Orbán Viktor. "Kiálltunk akkor, amikor nemtelen támadások értek minket az Európai Unióból, kiálltunk a magyarokért, amikor kivetettük a bankadót és a válságadót, kiálltunk a magyarokért, amikor kiragadtuk a nyugdíjrendszert a tőzsdecápák kezéből."

"Mi magyarok nem engedünk a 48-ból, és ahogy régen sem engedtük, hogy Bécsből diktáljanak nekünk, úgy most sem fogjuk engedni, hogy Brüsszelből diktáljanak nekünk." - mondta Orbán Viktor.

"A határozott és egységes kiállással lezártuk az átmenet korszakát és megtaláltuk a kiutat. Megértettük, hogy szükségünk van egy új alaptörvényre, amely válaszol a rendszerváltozás óta eltelt 20 év nyitott kérdéseire, amely kimondja azokat az igazságokat, amelyek két évtizede kimondatlanok" - hangoztatta ünnepi beszédében a miniszterelnök.

 

Egészségbiztosítás Autók BÉT - Napi események elemzések - Gazdaság és Pénzügy Pénzügyi és gazdasági válság emfesz Lakossági energia és üzemanyagárak A szerkesztő ajánlja Forrong az arab világ makroadatok Lakossági energiaellátás Nyugdíjkérdés Magyarországon március 15 A médiatörvény fogadtatása Orbán Viktor Felmérések autóipar Elemzői vélemények A második Orbán-kormány katasztrófák Adósságválság az EU-ban makromutatók A szociális és adórendszer átalakítása Karrierklub fogyasztóvédelem Deviza- és árupiac Zöld ügyek Mol Európai Unió Fővárosi ügyek Földrengés Japánban EU aloldal biztosítás BÉT Angela Merkel infokommunikáció Egészségügy - Gyógyítás Fidesz-ügyek Adórendszer Magyarországon