Világgazdaság

Schmidt: Használd a valódi neved, vagy felejtsd el a Google+-t

A Google vezérigazgatója megindokolta, miért várják el a cég közösségi oldalának felhasználóitól, hogy saját nevükön regisztráljanak.

A Google+ kapcsán a legvitatottabb téma a névhasznált volt, a portál ugyanis kizárólag a valódi néven történő regisztrációt engedélyezi. Az internetes közösség jelentős része viszont a jól bevált becenevét szerette volna használni, hiába. A Mashable idézi Eric Schmidt vezérigazgatót, aki az Edinburgh televíziós fesztivál keretében nyilatkozott arról, hogy a helyzet nem fog változni.

Schmidt megfogalmazása szerint a Google+ elsősorban az identitásról szól, ezért mindenkinek ki kell békülni a tudattal, hogy a saját nevén fut a rendszerben. Schmidt hozzátette: jó tudni, hogy valódi személlyel vesszük fel a kapcsolatot és nem egy kutyával, például. Mint mondta, vannak gonosz emberek és a cégnek azonosítania és háttérbe kell szorítania őket. A biztonsággal kapcsolatban Schmidt mindössze annyit mondott: a Google+ használata opcionális, senki nem kötelezi a netezőket, hogy regisztráljanak.

A Mashable megjegyzi, hogy a Google+ júniusi bevezetése óta fokozatosan terjeszkedik a weben úgy, hogy mostanra a felhasználókkal kapcsolatos információk széles körét tudhatja magáénak. A közösségi portálon megjelenő kommentárok belekerülnek a Google keresési eredményeibe, ezért adott a feltételezése, hogy a keresőóriás a jövőben a célzott reklámozási eszközeinél is használja majd.

 

Richter Gedeon Nyrt. Autók BÉT - Napi események GVH-ügyek google+ makroadatok forintárfolyam Orbán Viktor Oroszország LG autóipar Hitelek: lakás A második Orbán-kormány energetika autó Simor András Adósságválság az EU-ban Bartha Attila makromutatók név Google Inc. Schmidt fogyasztási cikkek Élelmiszerpiac A munka világa Zöld ügyek Wall Street Suppan Gergely keresőGoogle Inc. Google felhasználónév Fővárosi ügyek Mercedes-Benz ingatlanpiac Angela Merkel Telenor ÁKK Zrt.