Világgazdaság

Kezdődik a jelentési szezon

Kedden veszi kezdetét az amerikai gyorsjelentési szezon, amely a hagyomány szerint az Alcoa alumíniumipari cég negyedéves jelentésével indul. Holnap a cég harmadik negyedéves számait ismerhetjük meg, amelyek valószínűleg nem fogják elkápráztatni a befektetőket, hiszen a tavalyi 16 cent után 1 centtel kell beérniük a részvényeseknek. Az indulás valószínűleg nem lesz túl fényes. Ugyanakkor ha a várakozásokra tekintünk, akkor már nem lehet okunk a panaszra, hiszen az elemzői előrejelzésekből számított profittömeg várhatóan 8 százalékkal fogja meghaladni az egy évvel ezelőtti harmadik negyedéves adatot, miközben az előző negyedévben még stagnáltak a profitok éves összehasonlításban. Ha előretekintünk, akkor sincs okunk a panaszra, de azért látszik, hogy a növekedési kilátások moderáltak, hiszen az elkövetkező negyedévekben csak néhány százalékos bővülést vár a piac.

Az enyhén növekvő profitok az alacsony hozamkörnyezet közepette még mindig pozitívnak tekinthetők, hiszen a részvényenkénti értékeltség még mindig fele a normál időszakokban megszokottnak. Igaz, akkor a növekedés inkább valamivel 10 százalék fölött szokott alakulni, de az is igaz, hogy azok a hozamok, amellyel a cégek pénzáramlását hasonlítják össze, magasabbak. Így ha a várakozásoknak megfelelően alakul a gyorsjelentési szezon, akkor a további áremelkedés valószínűsége is növekedni fog.

Autók elemzések - Gazdaság és Pénzügy Lakossági energia és üzemanyagárak kutatás turizmus Gyógyítás-finanszírozás makroadatok Cégjog Tőzsdei elemzések Felmérések autóipar Elemzői vélemények Hitelek: lakás A második Orbán-kormány oktatás energetika autó A KSH jelenti Adósságválság az EU-ban makromutatók fogyasztási cikkek A munka világa Deviza- és árupiac IMF-megállapodás utazás Befektetési lehetőségek Mol Európai Unió Egyesült Államok biztosítás ingatlanpiac Gazprom infokommunikáció Gázvezetékek tömegközlekedés