Világgazdaság

Ötmilliárdért fejlesztik a szennyvízhálózatot Nagyatád környékén

Csaknem ötmilliárd forintból fejlesztik Nagyatád és nyolc környező település szennyvízhálózatát, ilyen mértékű infrastrukturális fejlesztésre Belső-Somogyban az elmúlt évtizedekben nem volt példa.

 Aláírták a szerződést a beruházás minőségi lebonyolításáért felelős mérnöki és műszaki ellenőri tevékenységekre, ezzel új lendületet vehet a csaknem húszezer lakos életminőségét javító csatornahálózat építése, valamint Nagyatád szennyvíztelepének fejlesztése - közölte a Nagyatádi Regionális Szennyvíztársulás.

A mérnöki és műszaki ellenőri tevékenységekre kiírt közbeszerzési eljárásban az OVIBER Kft., Kapos Hidro Kft., UTIBER Kft. alkotta Nagyatád Mérnök Konzorcium kapott lehetőséget a szerződéskötésre, amelyben vállalták a beruházás teljes folyamatának ellenőrzését, az engedélyek beszerzését és érvényességüket, a tervek szerinti előrehaladást, a vállalkozó teljesítését és elszámolását, az előírt szakmai és minőségi követelmények betartását, s nem utolsósorban a leszállított eszközök minőségét.

A beruházás 83 százalékát az és a magyar állam központi költségvetése finanszírozza, a fennmaradó részt az ingatlantulajdonosok hozzájárulása biztosítja. A projekt kivitelezésre vonatkozó közbeszerzési eljárása még tart, lezárultával elindulhat az építkezés Bakházán, Görgetegen, Háromfán, Kutason, Lábodon, Ötvöskónyiban, Rinyaszentkirályon, Taranyban és Nagyatádon.

szennyvízhálózat Kutas Nagyatád Háromfa OVIBER Kft. Rinyaszentkirály Lábod Görgeteg Bakháza UTIBER Kft. Nagyatádi Regionális Szennyvíztársulás Ötvöskónyi Tarany beruházás Nagyatád Mérnök Konzorcium Belső-Somogy Kapos Hidro Kft. fejlesztés