Világgazdaság

Hamarosan kimerülhet a kertészeti gépbeszerzési pályázat

Október közepéig lehet kertészeti épek beszerzéséhez juttatott támogatásra pályázni, ám előfordulhat, hogy már előbb kimerül a rendelkezésre álló keret – figyelmeztet a Vidékfejlesztési Minisztérium. A pályázatot elektronikus úton lehet beadni.

Legkésőbb október 18-án 18 óráig – vagy forráskimerülésig - lehet még a kertészeti gépek, technológiai berendezések beszerzésére pályázni a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalnál (MVH) a kertészeti géptámogatásra. A pályázatot kizárólag elektronikus úton lehet benyújtani.

Azok a gazdálkodók, akik eddig nem nyújtották be a támogatási kérelmüket, megtehetik még a rendelkezésre álló forrás kimerüléséig – figyelmeztetett a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM). A kérelmeket az MVH a beérkezés sorrendjében bírálja el, ezért a nagy érdeklődés miatt sem érdemes várni a támogatás igénylésével. Forráskimerülés esetén az Irányító Hatóság közleményben rendelkezik a benyújtási időszak lezárásáról. Egyelőre azonban továbbra is nyitva áll a kérelem benyújtásának lehetősége mind a kisértékű, mind a nagyértékű gépbeszerzésekre vonatkozóan – figyelmeztet a szaktárca.

támogatás VM mvh kertészet gépbeszerzés pályázat