Világgazdaság

Pintér: Egyszer találkoztam Clodóval

Egy alkalommal találkoztam Dietmar Clodóval – közölte a parlament honlapján Pintér Sándor. A belügyminiszter azt is leírta, hogy Clodo magyarországi cégét nem ismeri, akkor egy izraeli céget képviselt, amikor találkoztak.

„Újabb fejezet Pintér Sándor és a maffia kapcsolatának történetében?” –ezzel a címmel nyújtott be írásbeli kérdést a belügyminiszternek Doroszi Dávid. A jobbikos honatya azt firtatta a Heti Világgazdaság cikkére hivatkozva, hogy tényleg több ízben is találkozott-e Pintér Sándor üzleti ügyben Dietmar Clodo-val a kilencvenes években?

Doroszi felidézte, hogy a HVG nemrég azt írta, hogy a Magyarországon 2001-ben robbanószerrel való visszaélés és maffiatagság vádjával tíz év fegyházra ítélt Clodo azt állítja: három alkalommal ült le tárgyalni Pintér Sándorral a kilencvenes évek második felében. Clodo állítása szerint magyar cég e különleges biztonsági üvegekkel kereskedett, Pintér pedig a Preventív Security-t képviselte azon a termékbemutatón, amikor első alkalommal találkoztak.

A találkozót állítása szerint további két megbeszélés követte, ahol Pintér Clodo szerint állítólag arra tett ajánlatot, hogy vidéki rend őrőrsök vásároljanak a termékből, de kevésbé drága árut szállítsak le, olyat, amilyen például a boltok betörésbiztos üvege, az árkülönbözetet pedig a Preventív Security tenné zsebre, megtoldva ezzel a közvetítői díjat – írta Doroszi.

Doroszi azt is firtatta, hogy „milyen eredmény várható abban, hogy megszűnjön a politika és az alvilág kapcsolata akkor, amikor olyan személy felel Belügyminiszterként a rendvédelmi szervek irányításáért, aki következmények nélkül találkozgatott elítélt bűnözőkkel?”

Pintér röviden azt válaszolta, hogy egyszer találkozott Clodoval. Nem ismeri Clodo magyarországi cégét, aki a találkozó során izraeli céget képviselt. Pintér szerint kiváló eredmény várható azokban az esetekben, amelyeknél a belügyminiszter - hivatali esküjéhez híven - feladatának elvégzése érdekében akár rendőrként, akár hivatalnokként bárkivel találkozik. A belügyminiszter azt is leírta, hogy országgyűlési képviselőként, képviselői feladatainak ellátása érdekében nincs kizárva, hogy Doroszi is találkozik bűncselekmény miatt felelősségre vont vagy elítélt választópolgárokkal.

árkülönbözet Dietmar Clodo Doroszi Dávid maffia belügyminiszter üveg Preventív Security független robbanószerrel való visszaélés HVG Pintér Sándor