Világgazdaság

Az egyszerű mindig megveri a tökéletest

tökéletesség Viszonylag alacsony azoknak a vállalkozásoknak száma, amelyek képesek a nagyobb piacon is megmaradni – mondta Bruckner Zoltán, a Primus Capital befektetési igazgatója. Ezt szerinte a zenés tehetségkutatókkal lehet jól szemléltetni, hiszen hiába van azokon is sok tehetséges ember, kevés közülük az, aki hosszú távon, stabilan képes jelen lenni a piacon. Ami a finanszírozást illeti, a JEREMIE forrás húzóerőt jelent a hazai startupok számára, mivel olyan pénzügyi tervezési eszközök felhasználását ösztönzi, amelyek javítják a kis és középvállalkozások hozzáférését a finanszírozási forrásokhoz – tette hozzá.

Ötlet, pénz, fejlesztés és eladás, ez a startup régi módszere, ami már nem működik napjainkban – mondta Hild Imre, az iCatapult vezérigazgatója a konferenciánkon. Ez a folyamat mára megváltozott. Elsőként fel kell mérni a piacot, majd össze kell rakni a prototípust, azt letesztelni, majd végezetül be kell lépni a piacra. Hild Imre kiemelte azt is, hogy minél heterogénabb egy csapat, annál sikeresebb lehet. Több kultúrából érkező embert foglalkoztató vállalkozás nagyobb eséllyel lesz sikeres. Hozzátette: a nők foglalkoztatása is nagyon fontos, hiszen a fő célcsoportot is gyakran a nők jelentik. Hild Imre kiemelte: „Az elmúlt évek után elkezdett józanodni a piac. Az egyszerű mindig megveri a tökéletest”. Sokan ott hibáznak, hogy túl bonyolult terméket, konstrukciót állítanak elő, amit nem ért a vevő. Az üzleti terv már a múlté, helyette üzleti modellt kell felállítani a vállalkozónak” – tette hozzá a vezérigazgató.

Autók Deutsche Bank OTP választás 2014 Moody's Strabag makroadatok orosz-ukrán gázvita Vállalati jelentések Tőzsdei elemzések Ukrajna Oroszország autóipar Vlagyimir Putyin Hitelek: lakás Traian Băsescu energetika autó A KSH jelenti makromutatók mezőgazdaság fogyasztási cikkek NATO Botrányok a politikában Varga Mihály Európai Unió BMW martonyi jános Korábbi konferenciák biztosítás BÉT infokommunikáció Egészségügy - Gyógyítás