Világgazdaság

Autótolvaj- és orgazdahálózatot lepleztek le Pest megyében

Csaknem száz gépkocsit lopott el, szerelt szét, majd értékesített az a kilencfős csoport, amelynek tagjait április eleje óta fogták el. A gyanúsítottak ellen lopás, orgazdaság, illetve egyedi azonosító jellel visszaélés miatt folyik eljárás - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője kedden az MTI-vel.

Beluzsárné Belicza Andrea elmondta: két kerepesi fiatalember március 4-én éjjel ellopott egy a településen parkoló autót, majd egyikük elhajtott vele, de Fóton a jármű felborult, vezetője pedig elmenekült. A gödöllői rendőrök eleinte ismeretlen tettes ellen, lopás miatt nyomoztak, de amikor elfogták a két kerepesi fiatalt, mindketten beismerték: 2012 óta megrendelésre csaknem száz autót loptak el Budapesten és Pest megyében.

A nyomozást a Pest megyei főkapitányság vette át, majd egy április 23-i összehangolt akció keretében további hét gyanúsítottat fogtak el.

A lopott autókat két fóti férfi megrendelésére hárman szállították le készpénzért, majd a kocsikat további három gyanúsított bontotta szét, hogy az alkatrészeket el lehessen adni. A csapat kilencedik, legidősebb tagjának, egy 52 éves veresegyházi férfinak az volt a feladata, hogy az ellopott, de szét nem bontott autók egyedi azonosító jelét megváltoztassa. 

Az illetékes bíróság őt a napokban házi őrizetbe helyezte, míg a többiek előzetes letartóztatásba kerültek. A gyanúsítottak ellen orgazdaság és más bűncselekmények miatt tovább folyik a nyomozás - mondta Beluzsárné Belicza Andrea.

Autók NAV sztrájk kutatás Bajnai Gordon OTP választás 2014 makroadatok sport európai parlamenti választás Szociális kiadások Tőzsdei elemzések szerencsejáték Ukrajna Oroszország Matolcsy György autóipar Hitelek: lakás oktatás energetika Bill Gates autó A KSH jelenti Reklám és Média Twitter makromutatók Pálinkás József Bokros Lajos fogyasztási cikkek Élelmiszerpiac A munka világa autótolvajNokia Európai Unió Fővárosi ügyek José Manuel Barroso BÉT Angela Merkel Gazprom infokommunikáció Egészségügy - Gyógyítás nyomozás