Világgazdaság

Már hatvanöt egészségügyi dolgozó vesztette életét

A koronavírus-járvány kitörése óta 65 egészségügyi dolgozó, többek között ápoló, orvos, laborasszisztens, beteghordó, mentőtiszt, gyógyszerkiadó asszisztens vesztette életét a Covid–19 miatt – derül ki Magyar Orvosi Kamara honlapján megjelent adatokból.

A biztosítási piac meghatározó szereplője, a Generali úgy döntött, hogy 14 hónapra, 2020. május 1. és 2021. június 30. között ingyenes biztosítási szolgáltatást nyújt az egészségügyi dolgozók részére koronavírus-fertőzés esetén.

Fotó: Móricz-Sabján Simon / Világgazdaság

A társaság az ingyenes fedezetével a frontvonalban harcolókat, az igazolható módon a koronavírus-fertőzött betegek ellátásában tevékenyen részt vevő egészségügyi dolgozókat támogatja

– közölte a Világgazdasággal a biztosító.

Eddig 37 esetben történt kifizetés összesen 15,53 millió forint értékben.

Jellemzően kórházi napi térítési díj esetén, intenzív osztályon végzett ellátások után támogatták a pandémia leküzdésében részt vevő egészségügyi dolgozókat, a térítési összegek 40 és 280 ezer forint között alakultak – írták. Kórházi napi térítés esetén, ha a biztosított a kórház fertőző betegek részére kijelölt részlegébe kerül, az ott töltött kórházi napokra, de legfeljebb 14 napra jár a biztosítási összeg, napi tízezer forint.

Az intenzív osztályon történő ellátás napjaira a biztosítási összeg 200 százalékát, napi 20 ezer forintot fizetnek. De haláleset miatt is volt kifizetés: már hat esetben folyósítottak kétmillió forintot Covid–19 következtében elhunyt egészségügyi dolgozó gyászoló családjának.

A Generali ezt a biztosítást a már meglévő ügyfeleinek nyújtotta. Azt írták, hogy az ingyenes fedezet bevezetésével nem akartak új értékesítést generálni. Ennek megfelelően a feltételek minden esetben tartalmaztak egy olyan kitételt, hogy a jogosultság alapjául szolgáló biztosítási szerződésnek az ingyenes fedezet kezdete és meghosszabbítása előtt, illetve a káresemény időpontjában is érvényesnek kellett lennie.

Generali Biztosító egészségügyben dolgozók