Cégvilág

Kétszer több távmunkást szeretne a kormány 2013-ra

A nem hagyományos foglalkoztatási formáknak tovább kell erősödniük, ezen költségkímélő módszerek előretörésével mérsékelni lehet a világgazdasági válság hatásait munkaadói és -vállalói oldalon egyaránt.

Erről Simon Gábor, a Szociális és Munkaügyi Minisztérium államtitkára, a Távmunka Tanács elnöke nyilatkozott a Világgazdaságnak. A gazdaságot új fejlődési pályára kell állítani ahhoz, hogy a válságjelenségek megszűnjenek – tette hozzá.

Korábban Szűcs Erika szakminiszter is hangsúlyozta, az atipikus foglalkoztatási formák – így a részmunkaidős foglalkoztatás, a távmunka, az önfoglalkoztatás, a bedolgozás – kulcsszerepet kaphatnak a munkaerő megtartásában.

Az államtitkár azt is hozzátette, hogy a távmunkások számának növelése kiemelten kívánatos a részmunkaidős foglakoztatás arányának javítása mellett. A szociális tárca célja, hogy 2013-ig a távmunkában foglalkoztatottak aránya elérje a 8-10 százalékot – szögezte le a Távmunka Tanács elnöke. Ez 160 ezer fős bővülést jelentene. Az európai átlag 13, Magyarországon jelenleg 4,5–5,5 százalék. A tervezett 10 százalékos cél érdekében számos intézkedést terveznek.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható

Szociális és Munkaügyi Minisztérium távmunka atipikus foglalkoztat kormány Szűcs Erika
Kapcsolódó cikkek