Cégvilág

"Bárki venné meg az Opelt, vigye!"

Fritz Henderson ma egy konferencián beszélt a vállalat sorsáról. A General Motors vezetője szerint Németországnak támogatnia kell az Opelt és elfogadnia bármilyen, esetlegesen jelentkező vevőt.

Mint a Reuters tudósításából kiderül, a GM vezére úgy fogalmazott: "sürgős szükség" van az európai leányvállalatok támogatására. Fritz Henderson külön kiemelte az Opel állami finanszírozásának szükségességét és arra hívta fel a német kormányt, hogy fogadjon el bármilyen vevőt.

Henderson tájékoztatása szerint a GM szívesen lenne kisebbségi tulajdonos a restrukturált európai vállalatokban. Állítása szerint nem történt változás az európai gyárbezárások ütemezése tekintetében. Ami a márkákat illeti: a Saabról annyit tudni, hogy továbbra is több partnerrel tárgyalnak. Henderson nem kommentálta a Vauxhall sorsát, de közölte: két potenciális vevő lehet a Hummerre. Megerősítette, hogy leépítik a Pontiac márkát.

A kereskedők ezen a héten kapnak értesítést arról, mikor kell lehúzniuk a redőnyt. A vezérigazgató úgy fogalmazott, a GM fontolóra veszi, hogy az amerikai forgalmazásba kerülő autók 7,5 százalékát – 235 ezer darabot – Észak-Amerikán kívül gyárt le.

termel Saab General Motors német gyár forgalmaz GM Pontiac Opel Hummer kereskedő
Kapcsolódó cikkek