Cégvilág

Jóval olcsóbbá tenné a közétkeztetést az RFV programja

Akár 40 százalékos energia- és 50 százalékos nyersanyag-megtakarítást is elérhetnek az önkormányzatok a Regionális Fejlesztési Vállalat (RFV) Nyrt. konyhatechnológiai reorganizációs programjával.

Az intézmények fűtési rendszereinek a felújítására szakosodott társaság a konyhai reformokat gazdasági szempontból ugyanolyan ígéretesnek tartja, mint a fűtésieket. Ezt példával is alátámasztja: a sárospataki önkormányzatnál indított, 160 millió forintos projekt révén 40 százalékkal kisebb lett az energiafelhasználás is.

„Az elavult technológia túlzott energiafelvételt és nagyobb energiaköltséget generál. A gyenge eszközellátottság és az ezzel járó nagy élőmunka-ráfordítás megdobta a bérköltségeket a közétkeztetési szektorban” – mondta Makra József, az RFV Nyrt. vezérigazgatója.

Magyarországon is kötelező az EU minőségbiztosítási előírásait rögzítő HACCP rendszer használata, az annak nem megfelelő konyhákat a felügyelő hatóság a második felszólítás után akár be is zárhatja. Az RFV konyhaüzemeltetés-racionalizálási programja éppen e problémákat hivatott megoldani.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

fűtési rendszer közétkezetés rfv HACCP bérköltség energiaköltség nyersanyag megtakarítás
Kapcsolódó cikkek