BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Jóval olcsóbbá tenné a közétkeztetést az RFV programja

Akár 40 százalékos energia- és 50 százalékos nyersanyag-megtakarítást is elérhetnek az önkormányzatok a Regionális Fejlesztési Vállalat (RFV) Nyrt. konyhatechnológiai reorganizációs programjával.

Az intézmények fűtési rendszereinek a felújítására szakosodott társaság a konyhai reformokat gazdasági szempontból ugyanolyan ígéretesnek tartja, mint a fűtésieket. Ezt példával is alátámasztja: a sárospataki önkormányzatnál indított, 160 millió forintos projekt révén 40 százalékkal kisebb lett az energiafelhasználás is.

„Az elavult technológia túlzott energiafelvételt és nagyobb energiaköltséget generál. A gyenge eszközellátottság és az ezzel járó nagy élőmunka-ráfordítás megdobta a bérköltségeket a közétkeztetési szektorban” – mondta Makra József, az RFV Nyrt. vezérigazgatója.

Magyarországon is kötelező az EU minőségbiztosítási előírásait rögzítő HACCP rendszer használata, az annak nem megfelelő konyhákat a felügyelő hatóság a második felszólítás után akár be is zárhatja. Az RFV konyhaüzemeltetés-racionalizálási programja éppen e problémákat hivatott megoldani.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.