Cégvilág

Egyre nehezebben bírja Thaiföld az országba özönlő turistákat

Egyre több turista érkezik Thaiföldre, de az ázsiai ország infrastruktúrája nincs teljesen felkészülve az egyre növekvő érdeklődésre.

Nagy nyomás helyezkedik a turizmus miatt Thaiföld vállára, ugyanis 2030-ra már 60 millióra növekedhet az országot látogatók száma, de a népszerű ázsiai úticél infrastruktúrája nincs felkészülve a nagy boomra - írja a Financial Times.

[caption id="" align="alignleft" width="768"]Egyre több turistát vonz Thaiföld Fotó: AFP Egyre több turistát vonz Thaiföld Fotó: AFP[/caption]Az ázsiai országnak ki kell bővítenie kikötőit és repülőtereit, valamint vasútvonalait is, mert az egyre nagyobb számban érkező turisták komoly terhet jelentenek az infrastruktúrának  - mondja a turisztikai minisztérium titkára, Pongpanu Svetarundra. A titkár hozzátette, hogy a boom az újgazdag kínaiaknak is köszönhető - az elmúlt hat évben több mint kétszeresére nőtt a látogatók száma és a fellendülés még nem korántsem állt meg.

Míg 2010-ben 15,9 millióan üdültek Thaiföldön, addig tavaly már 32,6 millióan döntöttek az ázsiai ország mellett. Elemzők prognóziai szerint 2030-ra ez a szám elérheti a 60 milliót is.

Kormányzati adatok szerint közvetetten és közvetlenül a turizmus a 17,7 százalékát teszi ki, míg néhány nemzetközi becslés szerint ez a szám eléri a 20 százalékot is.

Thaiföld Bangkok GDP turizmus
Kapcsolódó cikkek