Cégvilág

Most már munkanapokon is Combino jár majd az 1-es vonalán

A nyár elejétől munkanapokon is közlekednek Combino villamosok a nemrég felújított és meghosszabbított 1-es villamos vonalán, tovább növelve a korszerű, akadálymentes közösségi közlekedési lehetőségeket a Hungária-körgyűrűn.

A Nagykörútról ismerős járművek 2016 decembere óta hétvégi napokon az 1-es villamosvonal szolgáltatási színvonalát is emelik, sőt, idén február óta hétvégén kizárólag alacsonypadlós villamosok járnak a vonalon. A BKK és a BKV – amellett, hogy törekszik a rendelkezésére álló eszközök optimális kihasználására – kiemelten fontosnak tartja az akadálymentesség biztosítását, arányának folyamatos növelését. Az elmúlt években számos erre irányuló intézkedést tett, ilyen volt a jelentős számú alacsonypadlós autóbusz, trolibusz, villamos beszerzése, a közterületek, megállóhelyek akadálymentessé tétele.

A BKK a BKV Zrt.-vel együttműködve dolgozik az akadálymentes közösségi közlekedési lehetőségek részarányának növelésén. Ennek következő lépéseként a nyár elejétől már nemcsak hétvégén, de hétköznap is utazhatnak Combinókkal az 1-es villamossal utazók. Ezzel tovább javul a vonal szolgáltatási színvonala, hiszen a 2016 márciusa óta közlekedő vadonatúj CAF villamosokhoz hasonlóan a Combinók is alacsonypadlós, légkondicionált, a kor elvárásainak megfelelő utazási körülményeket biztosító szerelvények. A szolgáltatásfejlesztés mellett a BKK és a BKV célja a rendelkezésére álló eszközök optimális kihasználása is – a nagykörúti villamosok ezen törekvések mentén már tavaly december óta járnak a Hungária-körgyűrűn. A 2014 végére felújított 1-es vonalon minden megállóhelyet akadálymentessé alakítottak, a 2015 márciusában átadott, meghosszabbított dél-budai szakaszt pedig eleve alacsonypadlós szolgáltatáshoz tervezték, így nemcsak a járművek, de a teljes infrastruktúra lehetővé teszi a vonal használatát a mozgásukban korlátozottak számára is.

A BKK fokozatosan vezette be az 1-es villamos teljes hétvégi akadálymentesítését: 2016. december közepétől még csak két Combino közlekedett szombaton és vasárnap a Hungária-körgyűrűn, 2017 februárja óta azonban már kizárólag alacsonypadlós villamosokkal – a vadonatúj CAF-okkal és a Combinókkal – lehet utazni a vonalon.

combino BKK villamos
Kapcsolódó cikkek