Cégvilág

Nincs más választás, mint a digitalizáció

Az MKB Bank az első számú digitális, „challenger” bank kíván lenni Magyarországon – jelentette ki Hetényi Márk, az hitelintézet lakossági és digitális területért felelős vezérigazgató-helyettese.

Az MKB Bank az első számú digitális, „challenger” bank kíván lenni Magyarországon – jelentette ki Hetényi Márk, a hitelintézet lakossági és digitális területért felelős vezérigazgató-helyettese a Brain Bar Budapest tegnapi rendezvényén. A hitelintézet Building Blocks of the Bank of the Future című előadás-sorozatán a vezérigazgató-helyettes kiemelte: a digitalizáció szükségszerű, megkerülhetetlen folyamat a pénzügyi szolgáltatói szektorban is, hiszen az ügyfelek igényei, a szabályozók, a technológia és maguk a bankok is változnak. – Az építőkockánként felépített modern bank három pilléren áll: modern és rugalmas informatika, agilis szervezeti kultúra és a partnerségeket előtérbe helyező működés. Az MKB banki alaprendszerének cseréje is ezekre épül. Célunk, hogy a klasszikus tevékenységek mellett, az MKB partnereivel történő együttműködések hatására, a bank rendszerei és folyamatai még értékesebbekké váljanak – hangsúlyozta Hetényi Márk.

Hetényi Márk
Fotós: Veres Viktor

Koczka Dániel, az MKB Bank digitális ügyvezető igazgatóságának ügyvezető igazgatója a rendezvényen emlékeztetett arra: az informatikai rendszer átalakítását kevesebb mint két év alatt elvégezték a hitelintézetnél, így a stratégia végrehajtásához minden technológiai feltétel adott. – Az informatikai rendszer új felépítésének köszönhetően a jövőben a fejlesztők építőkockaként tudnak összerakni az ügyfelek számára biztonságos, magas ügyfélélményt biztosító megoldásokat – emelte ki az ügyvezető igazgató. Pereczes János, az MKB Inkubátor Kft. ügyvezető igazgatója előadásában elmondta: az MKB FinTechLab hat hazai fintech startuppal működik együtt, ezenfelül az év második felében két újabb együttműködést jelentenek be az MKB Bank és a fintech startupok között. Hozzátette: a jövőben nemcsak klasszikus fintech megoldásokkal kívánnak dolgozni, ezért olyan partnereket is keresnek, akik a bank segítségével új csatornákat nyitnak az ügyfelekhez. Itt – emelte ki – példaként említhető a telekommunikációs szektorban rejlő hatalmas potenciál.

digitalizáció MKB technológia
Kapcsolódó cikkek