Cégvilág

Felborul a közlekedés rendje az M5-ösön

Az M5 autópálya 80-as kilométerénél épülő híd tartógerenda beemelések miatt autópálya-zárás és forgalomterelés lesz a hétvégén.

Az elkerülő út és az M5 autópálya építés alatt lévő csomópontjában az autópálya felett épülő híd tartógerendáinak beemeléséhez az M5 autópálya lezárására és a forgalom elterelésére van szükség a 74-es számú Kecskemét- Észak és a 91-es számú Kecskemét- Dél autópálya csomópontok között – adta hírül a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. sajtóközleményében.

A lezárások és forgalomterelések időpontjai

Röszke országhatár-Budapest irány (bal pálya) lezárása:

Március 24-én, szombaton 8 és 22 óra óra között az M5-ös autópályán a Röszke felől közlekedőket a 91-es számú csomópontnál leterelik az autópályáról. Ezt követően az 54-es számú főút – 44-es számú főút – 445-ös számú főút – 5-ös számú főúton keresztül az M5 autópálya 74-es számú csomópontnál tudnak az autópályára visszahajtani Budapest felé.

Az 52-es számú főút (Dunaföldvár) irányába közlekedők a 91-es számú csomópontnál a pihenőhely bal oldali szervizútján keresztül vissza tudnak hajtani az autópályára és a 86-os számú csomópontban lehajtani az 52-es számú főút felé.

Az 52-es számú főút (Dunaföldvár) felől Budapest irányába közlekedőknek a 86-os számú Kecskemét- Nyugat csomópont Budapest irányú zárása miatt el kell menniük a 91-es számú csomópontig ahonnan a terelőút azonos az előzőekben leírtakkal.

Forrás: MTI Fotó: Krizsán Csaba

Budapest- Röszke országhatár irány (jobb pálya) lezárása:

Március 25-én, vasárnap 8 és 22 óra között az M5-ös autópályán a Budapest felől közlekedőket a 74-es számú csomópontnál leterelik az autópályáról, majd az 5-ös számú főút – 445-es számú út – 44-es számú főút – 54-es számú főúton keresztül a 91-es számú csomópontnál tudnak az autópályára visszahajtani Röszke felé.

A forgalomterelések kiépítésének kezdete mindkét nap 8 órától, a teljes zár 10 órától kezdődik.

elterelés autópálya M5 lezárás
Kapcsolódó cikkek