BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Újabb céget kopasztottak meg zsarolóvírussal

A kibertámadást végrehajtó hekkerek 11 millió dollárt zsákmányoltak.

Egy héttel korábban még arról szóltak a hírek, hogy üres kézzel távoztak a hekkerek a világ legnagyobb húsfeldolgozó vállalatától. A brazil JBS zsarolóvírussal megtámadott észak-amerikai és ausztráliai üzemeiben a hét eleji kényszerleállás után újraindultak a vágások, és az élet kezd visszatérni rendes kerékvágásába.

Szerdán azonban a vállalat elnök-vezérigazgatója bejelentette, hogy ez nem így történt, a támadók 11 millió dollárral (több mint 3,1 milliárd forinttal) gazdagabban távoztak – írta a Reuters.

Fotó: Shutterstock

Ez egy igen nehéz döntés volt a cégnek, és személyesen nekem is

– nyilatkozta Andre Nogueira, a JBS USA vezérigazgatója a váltságdíj kifizetéséről.

Azonban úgy éreztük, hogy meg kell hozni ezt az érzékeny döntést, hogy mérsékeljük a kockázatokat ügyfeleink számára

– tette hozzá.

Korábban az Egyesült Államok keleti partvidékének közel felét üzemanyaggal ellátó Colonial Pipeline esett a zsaroló hekkerek áldozatául. Ők bitcoinban fizették ki a támadókat, de a zsákmány nagy részét az amerikai hatóságoknak azóta már sikerült visszaszerezniük.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.