Az Apple iPhone-t gyártó Pegatron technológiai vállalat ideiglenesen felfüggesztette tevékenységét két kínai – a sanghaji és a kunsani – gyárában. A Pegatron a sanghaji bezárások miatt állította le a gyártást, annak ellenére, hogy Kína legnagyobb ipari városa bejelentette: lazítanak az ultraszigorú járványügyi korlátozásokon, ami azt jelentette, hogy a 25 millió lakos közül néhányan hetek után elhagyhatták otthonukat – írja a BBC.

Fotó: AFP

A várost március végén zárták le, miután megugrottak a fertőzésszámok a gyártási és pénzügyi központnak számító metropoliszban.

A Pegatron közölte, együttműködik a hatóságokkal annak érdekében, hogy mihamarabb újraindíthassa a gyártást.

Az újabb fordulat újabb csapást jelenthet a techszektorra

A múlt év nyarától erősödő csiphiány, a járvány miatti szállítási fennakadások, az ukrán–orosz háború – ennyi csapás is bőven elég lenne a techszektornak. A napokban azonban újabb fordulat történt.

A japán Nikkei újság információi szerint az Apple MacBookokat gyártó Quanta, valamint az iPadeket készítő Compal Electronics is leállította tevékenységét a kínai városokban.

Becslések szerint áprilisban mintegy hárommillió iPhone, kétmillió iPad, valamint egymillió MacBook legyártását érinti a leállás, és ez a szám a későbbiekben tovább nőhet.

Az iPhone-ok összeszerelését végző Foxconn is leállította tevékenységét Sencsenben lévő gyárában.

A legsúlyosabb járványhullámmal küzd Hongkong, vesztegzár Sencsenben

Kínában továbbra is a rendkívül szigorú, „zéró Covid” néven emlegetett stratégiához ragaszkodnak.