mikroblogjának több mint 84,3 millió követője van, milliárdos fiókja ezzel a nyolcadik legnépszerűbb a Twitteren; csak olyan hírességek előzik meg látogatottságban, mint Taylor Swift, Rihanna, Justin Bieber, illetve Barack Obama, aki a mintegy 132 millió követővel a legnépszerűbb mikroblogger a Twitter-univerzumban. A közösségi oldalról korábban kitiltott Donald Trump tweetjeit 2021 január 6-a előtt több mint 88 millióan olvasták. A volt elnök már jelezte, hogy annak ellenére nem tér vissza a Twitterre, hogy a fiókját újraaktiválnák azután, hogy a céget Elon Musk felvásárolta hétfőn. A volt elnök a Fox Newsnak még aznap jelezte, hogy a korábbi terveknek megfelelően a következő hét nap során hivatalosan is megjelenik a saját fejlesztésű, Truth Social nevű közösségi oldalán.

Nem Trump az egyetlen, akinek a közösségi fiókját újra aktiválták azután, hogy Musk felvásárolta a céget. Visszatért a mikroblog-oldalra többek között Tucker Carlson, a Fox News televízió műsorvezetője, és a csatorna egy másik, korábban kitiltott arca, Mark Levin is. Erről itt írtunk részletesen:

Több kitiltott Twitter-fiókot is feloldottak Musk felvásárlása után

 

Twitter
Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

 

Elon Musk – aki korábban váltig állította, hogy a szólásszabadság védelmében érzi szükségét, hogy felvásárolja és a tőzsdéről is kivezesse a több mint 16 éve működő közösségi portált – több mint 17 300 alkalommal posztolt a Twitterre, bejegyzései rendszeresen nagy vitát váltanak ki, többször megmozgatták a kriptovaluták árfolyamát, illetve a New York-i tőzsdén forgó részvények jegyzését, és nem egyszer komoly kellemetlenségeket okoztak a milliárdosnak is, aki ellen még tőzsdefelügyeleti vizsgálat is indult egy bejegyzése miatt.

Musk mindössze 160 karakternyi bejegyzéseinek várható hatását már az is jól jelzi, hogy eddigi bejegyzéseire átlag 125 ezer kommentár érkezett. A milliárdos bejegyzések sorozatával gyakorolt nyomást az elmúlt hetekben a Twitter igazgatótanácsára. Miután a testület elfogadta 44 milliárd dolláros felvásárlási ajánlatát, Musk a következő bejegyzést tette közzé:

Remélem, hogy még a legélesebb kritikusaim is maradnak a Twitteren, mert  a szólásszabadság ezt jelenti.

 

 A bejegyzés már több mint 2,8 millió like-ot kapott, csaknem 350 ezer felhasználó osztotta meg.