a Tesla vezérigazgatója ismét több mint egymilliárd dollárért adott el Tesla-részvényeket saját pakettjéből. Az amerikai tőzsdei felügyeletnek benyújtott jelentés alapján Elon Musk 934 ezer részvényt értékesített 1,02 milliárd dollárért.

A Tesla alapító-vezérigazgatója egyben a vállalat legnagyobb részvényese is. Elon Musk november elején indított szavazást a Twitteren arról, hogy adjon-e el részvényeket adófizetés érdekében Tesla-pakettjéből.

Musk eddig 15,6 millió Tesla-részvényt adott el, és ezzel 16,7 milliárd dollár bevételre tett szert. Legutóbb a múlt héten értékesített 934 ezer részvényt 928 millió dollárért.

Fotó: PATRICK PLEUL / AFP

A birtokában lévő pakett 10 százalékának az értékesítéséhez a szavazás eredménye alapján 17 millió részvényt kell értékesítenie.

Elon Musk jelenleg a világ leggazdagabb embere. A Bloomberg számításai szerint 278,9 milliárd dolláros vagyonnal rendelkezik, ami az idén az év eleje óta nyolcvan százalékkal emelkedett. A Forbes kimutatása szerint az év emberének megválasztott milliárdos vagyona a hálaadásnapi ünnepek előtt még 300 milliárd dollár felett volt.

Musk vagyona csökkenése ellenére is messze megelőzi a világ második leggazdagabb emberét, Jeff Bezost, az amazon.com alapítóját, aki a Forbes szerint 196 milliárd dolláros vagyonnal rendelkezik. A harmadik helyen a francia divatmágnás Bernard Arnault áll 187 milliárd dollárral, a negyediken pedig Bill Gates, a Microsoft társalapítója 136 milliárd dollárral.

Csak a kínaiak ébersége miatt nem ütközött össze a SpaceX műholdja és az űrállomás

A SpaceX ráadásul radikálisan növelni kívánja műholdai számát a közeljövőben és a versenytársak is megjelenhetnek, tovább növelve az ütközések veszélyét az űrben.