Rihanna a világ leggazdagabb énekesnője, tavaly hivatalosan is belépett a dollármilliárdosok körébe 1,7 milliárd dolláros vagyonával. Az énekesnőből lett üzletasszony pénzének meghatározó részét a Fenty Beauty divat- és kozmetikai cég tulajdonosaként kereste meg. 

Nyolc afrikai országban: Nigériában, Dél-Afrikában, Ghánában, Botswanában, Kenyában, Zimbabwéban, Namíbiában és Zambiában, terjeszkedik május 27-től a Fenty Beauty 

– írta meg a Quartz Africa portál. 

A kontinens bizonyos részein élénkült a forgalom a szépségápolási termékek iránt, és fizetőképes kereslet is van rájuk. A márka iránti bizalmat növelték a világsztár azon kijelentései is, amelyekben az Afrika iránt való elkötelezett tiszteletéről vallott.

A vállalat értéke jelenleg 12 milliárd dollár, de az év végéig a 14 milliárd dollárt is elérheti. A Savage x Fenty fehérneműmárkája is nagyon sikeres, amelynek értékét a legutóbb egymilliárd dollárra becsülték. 

Bangkok,,Thailand,-,Aug,13,,2018,:,A,Photo,Of
Fotó: Shutterstock

Rihanna termékei forgalmával Jessica Alba, Kylie Jenner és Kim Kardashian márkáit is maga mögé utasította, pedig az utóbbiba is öntik a pénzt a befektetők. Az énekesnőt, akit Barbados nemzeti hősének választottak, jótékonykodásra is sokat fordít, alapítványa 15 millió dollárt, azaz 4,8 milliárd forintot adományozott a klímakatasztrófák által sújtott hátrányos helyzetű régiók és társadalmi rétegek megsegítésére.

Pénzügyi elemzők szerint Rihanna lépése ékes példája az afrikai üzleti környezet élénkülésének, és a háztartások fogyasztásának emelkedésének, amely a gyártók és a kereskedők számára is új kapukat nyit meg.