A vállalat a J617 és J620 kódnevű készülék új, 11 és 12,9 hüvelykes verzióit jelenti be. Az elmúlt másfél évben ez lesz a legnagyobb frissítés a cég profi tabletcsaládjához, az M2 csip pedig 20 százalékos sebességnövekedést ígér felhasználóinak. Érdekesség, hogy az eredeti 2015-ös iPad Pro designt három év után nyugdíjazták.

Apple
Fotó: Getty Images

Emellett az Apple egy új, belépő szintű táblagépet is fejleszt, amelyet USB-C porttal szerelnek fel, 

és az iPad Próhoz hasonló kialakítású lesz. Amikor piacra dobják,  ez az új, alacsony kategóriás iPad lesz az elmúlt évek legjelentősebb frissítése ezen a vonalon – írja a Bloomberg.

Új tablethez új szoftver dukál

Az Apple az iPadOS 16.1-est – az iOS 16 első iPad-verzióját – az október 24-i héten tervezi kiadni. A határidő szoros: a cég szerint, ha minden a terveknek megfelelően halad, az operációs rendszer fejlesztését az azt megelőző héten fejezik be Cupertinóban. 

Az Apple a negyedéves eredményét október 27-én közli, és a cégnél hagyomány, hogy a számsor publikálása előtt új termékkel jelentkeznek. 

Fejlesztik a laptopokat is, a csúcskategóriát immár az első M2 Pro és M2 Max csipekkel szerelik fel, de összességében nem változtatnak rajtuk sokat. A közeljövőben frissülnek az asztali gépek is.  Az Apple már dolgozik a Mac mini M2-es verzióján, amely két év után az első frissítése lesz a cég legkisebb Macjének.

Visszavesznek a hype-ból

Az Apple nagy figyelmet vívott ki magának az évek során a látványos, nagy show-val kísért termékbemutatóival, minden ősszel tömegek várták az új produktumok debütálását kísérő rendezvényeket. Ezzel most szakít a cég,

 az idei bevezetés visszafogottabb lesz. 

Megfigyelők szerint ennek az az oka, hogy az idei tabletek nem hoznak annyi újdonságot a felhasználóknak, mint amit megszoktak. Lényegében sok olyan frissítésről van szó, amit korábban belengettek. Emellett szakértők szerint az is elképzelhető, hogy spórolnak a „puskaporral” a Reality Pro headset jövő évi debütálására.

Az extrém sportok szerelmeseinek okosórát gyárt az Apple, erről itt írtunk. Beszámoltunk arról is, hogy minden évben másként reagálnak a magyarok az új Apple-termékekre.

Nem futott fel a kereslet, így mégsem gyárt több iPhone 14-est az Apple

A Pro modellek iránt erősebb a kereslet, mint a belépő szintű változatok iránt.