Ismét Budapestre jön a Ryanair vezérigazgatója, Michael O’Leary, aki sajtótájékoztatót tart kedden egy belvárosi szállodában. A meghívóban több részletet nem közöltek, így egyelőre nem ismert, mi az apropója a balhés cégvezető érkezésének. Az eseményről a Világgazdaság a helyszínről tudósít majd.

Fotó: Kallus György / Világgazdaság

Szeptemberben történt már ilyen, akkor O’Leary Brüsszelből érkezett Budapestre, ahol szintén sajtótájékoztatót tartott, és bejelentette, hogy a Ryanair egy újonnan bevezetett miatt felszámolja a bázisát, és kivonul a belga főváros nagy repteréről. A magyar extraprofitadó kihirdetése után felvetődött a lehetősége, hogy Magyarországon is hasonlóan drasztikus utat választ, ám az ír fapados légitársaság nem vonult ki Magyarországról: O’Leary szerint ez a jó hír, a rossz pedig, hogy elmaradnak a tervezett bővítéseik Ferihegyen a „hülye” extraprofitadó miatt. A főleg csak a szavak szintjén megmaradt keménykedés a magyar piac fontosságát is mutathatta – ez nem változhatott az elmúlt hónapokban.

Sőt, O’Leary korábban arról is beszélt, hogy simán elhagyják Írországot, ha a gazdasági analfabéták kerülnek hatalomra – sajtóhírek szerint az extraprofitadó ellenére Budapest lehet a leginkább kedvező célpont.

Könnyen lehet, hogy O’Leary – aki nemes egyszerűséggel közölte, a Lufthansa idővel megveszi a Wizz Airt – szót ejt majd a XVIII. kerületi önkormányzat által tervezett légiutas-adóról is, amelynek a bevezetését várhatóan a Kúria megakadályozza, mert Budapest Főváros Kormányhivatala és a szakértők szerint is jogsértő a bevezetése.

A Ryanair a legmodortalanabb légitársaság, és még adót sem szeret fizetni

Zokni nélküli németek, kövér szomszédok, bunkó ügyfélszolgálat, lesajnált szegény utasok – és ez csak néhány példa, mit enged meg magának az ír fapados, amely legújabban a brit kormányválságon gúnyolódik.