Hatalmas vihart kavart, hogy a Termékkritikus nevet viselő TikTok-csatorna felhívta a figyelmet arra, hogy több, ízesített Túró Rudi termék összetevői között nem szerepel a túró, sőt a videós a hatóságokhoz is fordult.

Budapest,,Hungary,-,Feb,20,,2023:,Close-up,Of,A,Hungarian
Fotó: Shutterstock

A Pöttyös termékcsalád mögött álló FrieslandCampina Hungária szerint azonban valójában csak apró definíciós probléma áll az ügy hátterében – tudta meg az Index. A lap úgy tudja, hogy Termékkritikus a május 31-én a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatalhoz (Nébih) fordult az ügyben, ahonnan azt a tájékoztatást kapta, hogy bírósági eljárás folyik az ügyben. Ezt azonban a FrieslandCampina Hungária cáfolta, ahogy azt is, hogy a társaság ellen bírságot szabtak volna ki.

A gyártó az Indexnek azt is elárulta, hogy egyes ízesített termékvariánsok esetében minimális mértékben módosítják a hagyományos receptet, ami miatt azonban a hozzávalót már nem lehet túrónak nevezni, ezért az így készült termékösszetevőt nem jelölhetik túróként, azt tehát tejalapú rögös készítményként tüntetik fel a termékek csomagolásán.

A vállalat ugyanakkor felhívja a figyelmet arra is, hogy technológiai szempontból maga 

a túró is egy alvasztott rögös tejalapú készítmény.