Gattyán György üzletember, a Docler cégcsoport alapító-tulajdonosa üzlettársával, Huszár Viktorral megalapította a Magyar Vállalkozói Akadémiát. 

Gattyán GyörgySzékesfehérvár, 2020. május 7.
Gattyán György, a Docler cégcsoport alapító-tulajdonosa a Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központban tartott adományátadáson 2020. május 7-én. Hatvan teqballasztalt kaptak adományként magyarországi gyermekotthonok a Docler cégcsoport felajánlásaként.
MTI/Koszticsák Szilárd
Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

Az egymilliárd forintos alapból azok a fiatalok részesülhetnek, akik elvégzik a Magyar Vállalkozói Akadémia alap-, közép- és mesterképzését, valamint konkrét tervük van a vállalkozásuk megvalósítására, de nem rendelkeznek az ahhoz szükséges anyagi forrással. 

A sikeres vizsgát tett hallgatók pályázhatnak az akadémia startup inkubátor befektetési programján keresztül vállalkozásonként akár százmillió forint tőkére is.

Az akadémia előadói között van Bojár Gábor, a Graphisoft alapítója, Heller Gábor, a Bónusz Brigád társalapítója, Vízy András kommunikációs szakember, korábbi műsorvezető, vagy Tóth Máté, ismertebb nevén Tibi atya. Emellett az alapítók is részt vesznek az oktatásban – tudta meg a frisshirek hírportál.

A program nem titkolt célja, hogy olyan sikeres vállalkozók és vállalkozások jöjjenek létre, amelyek segítik beindítani Magyarország gazdasági motorját, ezzel is csökkentve az ország nemzetközi kiszolgáltatottságát. A Magyar Vállalkozói Akadémiára jelentkezni az akadémia honlapján lehet.

Gattyán György idén májusban három év után adta el a Kodolányi János Egyetemet. Az üzletember 2020 márciusában három évre vállalta az egyetem fenntartását. A három év alatt a felsőoktatási intézmény növelni tudta hallgatói létszámát, számos racionalizálást hajtott végre, és mintegy tucatnyi új szakot, szakirányú képzést indított el.