Magyar Telekom kedden bejelentette, hogy felfelé módosítja a 2023-as célkitűzéseit, miután az elmúlt hónapokban a vártnál magasabb keresletet tapasztaltak a szolgáltatásaik iránt.

20220111 Budapest 
Népliget

Fotó: Kallus György  LUS  Világgazdaság  VG 

A képen: Magyar Telekom székház
20220111 Budapest NépligetFotó: Kallus György  LUS  Világgazdaság  VG A képen: Magyar Telekom székház
Fotó: Kallus György / Világgazdaság

Magyarország legnagyobb távközlési szolgáltatója közleményt adott ki arról, hogy idén magasabb bevételre és kamatok, adózás és értékcsökkenési leírás előtti eredményre (EBITDA) számít, miután a várakozásoknál kedvezőbb tendenciákat tapasztalt a hazai távközlési piacon.

A társaság az új előrejelzése szerint 2023-ban 10-15 százalékos növekedésre számít a bevételek és az EBITDA esetében is, a korábban várt 5 és 10 százalék közötti emelkedés helyett.

A Magyar Telekom az elmúlt hónapok során erősebb keresletet tapasztalt a szolgáltatásai, különösen a mobil és a vezetékes széles sávú internet iránt, az előfizetői bázisa pedig a kedvezőtlen gazdasági környezet ellenére is növekedett.

A vállalat úgy látja, hogy a jelenlegi tendenciák az év végéig fenn fognak állni, ami az üzleti teljesítmény jelentős növekedéséhez fog vezetni.