BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
California,,United,States,-,May,28,2024:,Netflix,Logo,On a netflix

Hamarosan elönthetik a reklámok a Netflixet

Ehhez azonban a streamingszolgáltatónak tovább kell nőnie. Ugyanis a Netflix hiába uralta le a filmipart, a hirdetők még mindig nem kedvelik.

A Netflix és a hasonló streamingszolgáltatók rövid idő alatt kiszorították a kábeltévét, a kényelmesebb alternatívát azonban hamarosan a régi rendszer legnagyobb problémája is megfertőzheti: a reklámok, amelyek még akkor is meg fognak jelenni, ha prémiumárat fizetünk a csatornákért.

California,,United,States,-,May,28,2024:,Netflix,Logo,On a netflix
A kábeltévé reklámmentes alternatívájának született, most megismételné a hibáit a Netflix / Fotó: Shutterstock

Bár ez volt az első nagy streamingszolgáltató, mindössze néhány év alatt rengeteg vetélytársa jelent meg, amelyek feldarabolták egymás között a piacot. A Disney-től az Amazonon át egészen a YouTube-ig szinte minden médiaóriásnak van ilyen programja, ez pedig mindegyik esetében lelassította a növekedést.

A Netflix a lassuló bevételeket úgy akarja megkerülni, hogy bevezeti a reklámokat – a Bloomberg értesülése szerint mindenhova.

Egészen az utóbbi időkig a hirdetések megnézése csak az ingyenes verziók felhasználóinak jelentett gondot, ám a jelek szerint a reklámok még a magasabb árú előfizetésekre is rá fognak kapaszkodni, hogy ezzel erősítsék a vállalat növekedését.

Ehhez azonban a szolgáltatónak olyan dolgot kell tennie, amely a jelenlegi piacon szinte lehetetlennek tűnik: tovább kell növelnie a népszerűségét és a felhasználói számát, hogy felkeltse a legnagyobb hirdetők figyelmét.

A Netflix ugyanis a reklámpiaci ranglétra legalján van a versenytársaival szemben, amelyek anyavállalatai a koruknak köszönhetően sokkal kiterjedtebb kapcsolatrendszerrel és emiatt megbízhatóbbnak tűnő felülettel rendelkeznek.

A lépés azonban visszafelé sülhet el: a felhasználók számára olyan magas lehet a hirdetésmentes előfizetések ára, hogy átpártolnak a vetélytársakhoz, vagy akár megismétlődhet a kábeltévé története, és az emberek visszatérnek a kalózkodáshoz. Legalábbis addig, amíg meg nem jelenik egy kényelmesebb alternatíva.

A Netflix sok felhasználót elszomorít, ezúttal nem áremeléssel

A streamingszolgáltató alkalmazása számos készüléken elérhetetlenné válik hamarosan. A Netflix az év első felében az áremelésekkel borzolta a kedélyeket.

 

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.