A380

Az Airbus sokallja az USA büntetővámját

A vállalat szerint az uniós államoktól az A380-as programra kapott hitelei nincsenek hatással versenytársa, az amerikai Boeing értékesítésére.

Az Emirates kezében az Airbus A380-as sorsa

Az Airbus leállítja a világ legnagyobb utasszállítója, az A380-as gyártását, ha nem sikerül új megrendeléseket begyűjteni – mondta a cég kereskedelmi vezetője hétfőn.

Bontóba kerülhet az első A380-as

Az Airbusnak új megrendeléseket kell szereznie az A380-as ­óri­ásgépére, különben hamarosan át kell gondolnia a modell jövőjét.

Százmillióért egymásba borultak: kártérítést fizetett a Rolls-Royce

Megegyezett a Rolls-Royce és a Qantas az Airbus A380-as hajtóművének tavaly novemberi kigyulladásáról, amelynek következtében a szuperjumbónak kényszer leszállást kellett végrehajtania. A hibás hajtóművet gyártó cég és az ausztrál légitársaság peren kívüli egyezséggel vetett véget az ügynek.

Alkatrészcsere az Airbusokban a kényszerleszállás után

A Lufthansa pilótája Frankfurtban leszállította az Airbus A380 utasait, mert a repülőgép motorjából furcsa zajt hallott, amint az a felszállópálya felé gurult. Az ellenőrzés során a technikusok nem találtak semmilyen hibát.

Még a Rolls-Royce csillogása is megkophat

A brit Rolls-Royce közölte, hogy a Trent 900 repülőgépmotor támadt problémák miatt valószínűleg "némileg" csökken a profit növekedése. Az Airbust gyártó EADS pedig jelezte, hogy az A380-asokkal kapcsolatos félelmek visszavethetik a 2011-es értékesítéseket.

Qantas: Folyik az olaj az Airbusok motorjaiból

A múlt héten kényszerleszállást végrehajtó légitársaság Airbus A380-asainak vizsgálata során megállapította, hogy három szuper jumbo motorjából is folyik az olaj.

Történelmi Air France-járat indult - Fotók

November 20-án 25 hónappal az első A380-as forgalomba állítása után, a világ negyedik légitársaságaként állt forgalomba az Air France első A380-as repülőgépe a Párizs–New York útvonalon.
Világgazdaság Piactér