baromfihús

Enyhe járványt remélnek a baromfitartók

Az idei első madárinfluenzás eset óta eltelt időszak alapján lehet remény arra, hogy most kisebb vérveszteségeket szenved majd a járvány miatt a baromfiágazat.

Élénkítheti a fogyasztást a húsok jelölése

Január 15-én lép hatályba a sertéstőkehúsok származásának jelölését előíró rendelet. A húsiparosok abban bíznak, hogy ezáltal növekszik a hazai termékek fogyasztása, a baromfipiacon pedig remélik, hogy hamarosan a szárnyasokra is vonatkozik majd a szabályozás.

Kilencvenszázalékos készlethiányt is okozhat a madárinfluenza

Heteken belül elfogy a fennmaradt kacsa- és libaállomány, a madárinfluenza részben a baromfihús iránti fokozott érdeklődést is kioltja, amit az áfacsökkentés generál. Szeptemberig is eltarthat, mire a beszállítók újra a keresletnek megfelelő mennyiségű víziszárnyassal tudják ellátni az áruházakat.

Jövőre még tovább csökkenhet több élelmiszer ára

A baromfihús, a tojás, valamint a friss tej áfájának idén januári csökkentése után a kormány dolgozik azon, hogy további termékek közterhe is csökkenjen - tájékoztatta a Magyar Időket a Földművelésügyi Minisztérium. A lap keddi számában megjelent cikk szerint jövőre a tejföl, a túró és a sertésbelsőségek áfája is csökkenhet.
Világgazdaság Piactér