betegek

Megint csak porosodnak a vakcinák

Több mint egymillió ember térítésmentesen kaphatná meg az influenza elleni védőoltást, mégsem jelentkeznek a háziorvosoknál a vakcináért.

Megint csak porosodnak a vakcinák

Több mint egymillió ember térítésmentesen kaphatná meg az influenza elleni védőoltást, mégsem jelentkeznek a háziorvosoknál a vakcináért. Pedig a jelzések szerint hétről hétre nő a betegek száma, és egyre terjed a járvány. 

Kitört az influenzajárvány

A megbetegedések miatt több fővárosi és vidéki kórházban rendeltek el teljes vagy részleges látogatási tilalmat.

A NEAK nem takarít meg a tendereljárással

Két új felhívás jelent meg a közbeszerzési eljárások európai uniós honlapján, melyben a NEAK ajánlatot kér a forgalmazóktól az úgynevezett tételes elszámolású gyógyszerek beszerzésére.

Rogán lehet a betegek megmentője

A Fidesz frissen kinevezett frakcióvezetőjéhez, Rogán Antalhoz fordult az Orvostechnikai Szövetség, hogy még az adótörvények végszavazása előtt elérje a segédeszközök általános forgalmi adójának csökkentését. Ezzel a központi költségvetés nem szenvedne el nagyobb érvágást, viszont a tb-kassza gyógyeszköz-kerete tartható lenne, és a betegterhek sem növekednének – derül ki a szövetségnek a VG-hez eljuttatott tájékoztatójából.

Szigorítás az egészségügyben - Fizethet a renitens beteg

Bonus-malus rendszert vezetne be a betegek gyógyszerfogyasztásánál az egészségügyért felelős államtitkárság, a gyógyszerforgalmazókkal pedig csak kétéves szerződést kötne készítményük támogatására az OEP. Az olcsón gyógyító háziorvos többletpénzt kap.

A betegeknek jobb lesz az új rendszerben?

Lényegesen megváltoztatta a gyógyászati segédeszközök (gyse) vényre történő felírhatóságát, a felíró orvosok körét és a betegek számára a térítési díjakat az egészségügyi tárca augusztusban megjelent rendelete.
Világgazdaság Piactér