Buffett

Mérföldkőhöz közelít Buffett

Rekordra, 99,7 milliárd dollárra ugrott a Berkshire Hathaway készpénzállománya a második negyedév végén.

Buffett: ostobaság lenne hagyni az Egyesült Államokat államcsődbe jutni

Warren Buffett amerikai befektető és a Berkshire Hathaway holdingcég vezetője szerint ostobaság lenne az amerikai vezetők részéről, ha hagynák, hogy az Egyesült Államok államcsődbe jusson. Buffett szerdán nyilatkozott a CNBC televíziónak, kifejtve: abszurd lenne, ha az amerikai politikusok kockáztatnák az ország hitelességét mint jó adós, amit az elmúlt 237 évben őrzött meg magának.

Bill Gates a leggazdagabb amerikai

Megjelent a Forbes 400-as listája a leggazdagabb amerikaiakról. A legvagyonosabb az idén Bill Gates, a második pedig jó barátja Warren Buffett. Mindketten sokat adakoznak.

Buffett: az USA bankjai jobb bőrben vannak

Az amerikai bankok sokkal jobb kondícióknak örvendenek európai társaiknál Warren Buffett amerikai milliárdos szerint. Az üzletember, aki szerint „az amerikai bankoknak a likviditás a fülükön jön ki”, ugyanakkor nem vádolható teljes elfogulatlansággal: az irányítása alatt álló Berkshire Hathaway Inc. több mint 20 milliárd dollárt fektetett az USA nagy hitelintézeteibe.

Az autósok nem sok jóra számíthatnak, de spekulálni lehet

A nemzetközi helyzet fokozódik, az USA-ban rekordot készül dönteni a benzin ára, a jótékonykodásáról ismert milliárdos, Warren Buffett pedig azt tanácsolja, stabil cégek alulteljesítő részvényeibe érdemes pénzt fektetni.
Világgazdaság Piactér