Carrefour

Tanárok vettek plázát Németországban

A folyamatos bizonytalan gazdasági háttér ellenére 2011-ben a kiskereskedelmi befektetés erős eredménnyel zárt Európában – áll a Jones Lang LaSalle felmérésében.

Bejött a Távol-Kelet a Tescónak

Európa egyik legnagyobb kiskereskedelemi lánca, a brit Tesco február végén zárult üzleti évében is jelentős eredménynövekedésről számolt be: a brit vállalat elsősorban a távol-keleti piacokon könyvelt el masszív nyereséget, amely ellensúlyozta az angolszász országok stagnálását. A magyarországi bevétel meghaladta a 666 milliárd forintot.

Magyarországról láthatják el a horvát Tescókat

Valószínűleg felvásárlással hamarosan piacra lép Horvátországban is a Tesco kiskereskedelmi lánc, amely praktikusan Magyarországról láthatja el üzleteit - nyilatkozta a horvát kereskedelmi szövetség elnöke csütörtökön.

A legszegényebbekre hajt a Lidl és a Tesco

Bulgária, az Európai Unió legszegényebb tagállama várhatóan a kiskereskedelmi láncok kedvenc célpontja lesz a következő években, a legfontosabb piaci szereplők már célba vették az országot.

A vidéki kínaiak kegyeit keresik a multik

A kínai kormány további kezdeményezéseket helyezett kilátásba annak érdekében, hogy elsősorban a kisebb városokban és falvakban növelje a hazai fogyasztást. Ezzel várhatóan komoly versenyt indít el az eddig csak nagyvárosokra fókuszáló kereskedők körében az említett településeken.

A jókedv az úr a részvénypiacokon

Az irányadó tőzsdék mutatói emelkedtek ma délelőtt – a befektetők az európai bizalmi index javulásának és a mai pozitív vállalati jelentéseknek örültek.
1
Világgazdaság Piactér