cigány

Trócsányi szerint a Balkánról érkező menekültáradat a prioritásunk

Az Európai Unió nem tudja megoldani a területére érkező gazdasági migránsok gondjait, a menekülthullám kezelésében pedig figyelembe kell venni a tagországok helyzetét és teherbíró képességét, Magyarország esetében mindenekelőtt azt a tényezőt, hogy a roma integráció ügye elsődleges - fejtette ki Trócsányi László igazságügyi miniszter a német kormány képviselőivel szerdán Berlinben folytatott tárgyalásain.

„Nem lehet tovább mismásolni”

Járóka Lívia fideszes EP-képviselő szerint az unió ezentúl a tagállamok fejére koppinthat, ha nem teljesítik a romastratégiájukban vállaltakat. A cigánytelepeken hat-hét év múlva lehet érezni majd a változásokat.

Orbán: A roma közösség a tartalékunk, nem a bevándorlók

Legalább százezer munkanélküli romát vonnak be 2015-ig a munkaerőpiacra – ez az egyik fő célkitűzése annak a keretmegállapodásnak, amelyet pénteken írt alá a kormány nevében Orbán Viktor miniszterelnök Farkas Flóriánnal, az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) elnökével a szervezet székházában.

Fogynak a Jobbik témái

Az Orbán-kormány féléves kormányzása után a Jobbiknak a „politikusbűnözés” elleni küzdelem terén maradt a legtöbb kommunikációs mozgástere – derül ki a Policy Solutions belpolitikai háttérelemzéséből.

TGM: Minden csúszik jobbra - "Ma simán cigányozunk"

168 Óra riporterének nyilatkozik az egyik kereskedelmi televízió valamelyik, nyilván sok százezer nézőt orientáló műsorának szerkesztője: "- E tekintetben két év alatt nagyot változott a világ. Jobbra tolódik az ország. A világ is – írja a Népszabadságban Tamás Gáspár Miklós.
Világgazdaság Piactér