élelmiszerárak

Csökkentek a világpiaci élelmiszerárak

Júniusban összességében csökkentek az élelmiszerárak a világon elsősorban a tejtermékek és az olajos magvak árának a mérséklődésére.

Küszöbön a bolti árak emelkedése

A szakértő szerint, amikor költségeik emelkedését hangoztatják az agrárium szereplői, előkészítik a láncoknak a fogyasztói árak emelését.

Küszöbön a bolti árak emelkedése

Az élelmiszerárak felfelé húzzák az idén az inflációt, de az élelmiszeripar és a termelők a gyengébb érdekérvényesítő képességük miatt a kereskedőknél kisebb mértékben lesznek képesek emelni áraikat – vetítette előre a Világgazdaságnak Fórián Zoltán, az Erste Agrár Kompetencia Központ vezető agrárszakértője.

Nemsokára drágább lesz a baromfihús

A takarmányok és a hozzájuk kevert kiegészítők drágulása, valamint a munkaerőköltségek emelkedése miatt indokolt az átadási árak emelése

Nemsokára drágább lesz a baromfihús

Hamarosan többet kell fizetnünk a boltokban a baromfihúsért – prognosztizálja a Baromfi Termék Tanács. A takarmányok és a hozzájuk kevert kiegészítők drágulása, valamint a munkaerőköltségek emelkedése miatt indokolt az átadási árak emelése – mondta a Világgazdaságnak Csorbai Attila, a szakmai szervezet elnök-igazgatója.

Lassul az agrárárak emelkedése

A növénytermékek drágulásának, illetve az élőállatok és az állati termékek árcsökkenésének üteme egyaránt mérséklődött, így májusban csupán 0,6 százalékkal nőttek az agrárárak.
Világgazdaság Piactér