EUobserver

Rasmussen: Oroszország tartsa tiszteletben Ukrajna szuverenitását!

Oroszországnak tiszteletben kell tartania Ukrajna szuverenitását, területi egységét és határait - hangsúlyozta szombati Twitter-üzenetében Anders Fogh Rasmussen NATO-főtitkár.
2014.03.01 Olvasási idő:

Titkos adatgyűjtés: Snowden felel az európai képviselők kérdéseire

Rendelkezésére áll az Európai Parlament (EP) polgári jogi bizottságának Edward Snowden, az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) volt informatikusa, aki videofelvételen válaszol majd a EP-képviselők előre összeállított kérdéseire - közölte az EUObserver hírportál. Az uniós kérdésekkel foglalkozó brüsszeli internetes lap értesülése szerint a bizottsági ülésre, amelyen meghallgatják majd Snowden válaszait, december 18-a körül kerülhet sor. "Az ülést egyenes közvetítésben sugározzák majd" - írja az EUObserver Jan Phillip Albrechtnek, a német Zöldek EP-képviselőjének közlésére hivatkozva. Albrecht hozzátette, hogy Snowden élő videokonferencián való részvétele azzal a kockázattal járna, hogy beazonosítják tartózkodási helyét. Az amerikai férfi, aki a brit The Guardian és az amerikai The Washington Post lapok segítségével leleplezte az NSA egész világra kiterjedő elektronikus adatgyűjtési programját, Oroszországban kapott menedékjogot, s ott állítólag a VKontaktye nevű orosz közösségi portálnak dolgozik. Az Európai Parlament képviselői ügyvédjén keresztül tartják a kapcsolatot Snowdennel - mondta el a német zöld politikus. Albrecht közlése szerint Snowden követi az EP meghallgatásait, mivel úgy véli, "jelenleg ez egyike azon kevés helyeknek, ahol igazi vita zajlik".
2013.12.07 Olvasási idő:

A gazdasági válságról egyeztet az Európai Bizottság

Története során első ízben tartja ma szokásos szerdai ülését az üzleti élet és a különböző társadalmi érdekképviseleti szervezetek képviselőinek jelenlétében az Európai Bizottság.
2009.02.24 Olvasási idő:

Szigorú idegenrendészetének feladására kényszerülhet Dánia

Az Európai Bíróság egy minapi határozata nyomán Dánia rákényszerülhet az egész idegenrendészeti szabályozásának a felülvizsgálatára – közölte a bevándorlási ügyekben illetékes miniszter, Birthe Ronn Hornbech.
2008.07.29 Olvasási idő: