foglalás

Megpörgette az ünnep a turizmust

Pünkösdig 15 százalékkal többen foglaltak szállást a Balatontourist kempingjeiben a tavalyi hasonló időszakhoz képest a Magyar Idők szerint.

Már húsvétra sincs hely minden szállodában

Egyre korábban lefoglalják a belföldi wellnesshotelek szobáit a vendégek, a kiemelt ünnepi időszakokra már az év elején elkezdődött az ajánlatok kimazsolázása.

Nőtt a közvetlen szállodai értékesítés súlya

Nőtt a szállodák saját honlapján beérkező online foglalások aránya 2013-ban, Budapesten az online foglalt szobaéjszakák 26,9 százaléka származott saját weblapról, míg 2010-ben csak 13,9 százalék - derül ki a BDOnline.hu és a Turizmus.com legfrissebb online szállodapiaci felméréséből.

Sok utas az interneten vásárolja a vonatjegyet

Több mint két és fél millió vasúti jegyet vettek interneten az utasok 2008 óta, ez mintegy négymillió utazást jelent - közölte a MÁV-START Zrt. hétfőn az MTI-vel.

Többen foglalnak szobát neten

Az első negyedévben több mint 37 százalékkal megnőtt az online belföldi szállásfoglalások száma, a szállástípusok tekintetében a hostelek, apartmanok, vendégházak és panziók átlagon felüli növekedést könyvelhettek el – derült ki a Szallas.hu adataiból.

First minute akciók: íme az idei sztár-nyaralóhelyek

Közel 800 ezer online keresés és több mint háromezer megkötött utazási szerződés alapján a Start Utazási Iroda összeállította az előfoglalási időszak legnépszerűbb úti céljainak listáját, amelyet a Turizmus Online ismertet.
Világgazdaság Piactér