fogyasztóvédelmi

Szász: sikertörténet a PSZÁF munkája

Egyhangúlag támogatta a PSZÁF jelentését az Országgyűlés fogyasztóvédelmi bizottsága, a felügyelet elnöke sikertevékenységnek nevezte az általa vezetett szervezet munkáját.

69 százalék "zsebből" végtörlesztette devizahitelét

Az ügyfélhitel-állomány akár 90 százalékát érinthetik a devizahitel-adósok megsegítését célzó különböző központi programok – olvasható a PSZÁF ma megjelent fogyasztóvédelmi kockázati jelentésében.

Matolcsy bevezetné a magáncsődöt

Még az idén megszületik az új fogyasztóvédelmi törvény, az érdekegyeztetéshez hasonlóan újul meg a Fogyasztóvédelmi Tanács működése - közölte Matolcsy György nemzetgazdaság miniszter a szokásos éves meghallgatásán az Országgyűlés fogyasztóvédelmi bizottságának hétfői ülésén.

Többet tudnánk arról, mit is eszünk - az ár: drágulnának az ételek

Az Európai Parlament ismét tárgyalt az élelmiszerek jelölésére vonatkozó szabályozásról. A képviselők többsége bővítené a csomagoláson szereplő információk körét, ugyanakkor az élelmiszerágazat arra hívja fel a figyelmet, hogy a szigorítások egy része nehezen kivitelezhető, illetve jelentősen emelné az élelmiszerek árát. Az európai fogyasztóvédelmi szervezetek továbbra is elégedetlenek az eredményekkel.

Az EU-hoz fordultak az uniós fogyasztóvédők a Telenor miatt

Az európai fogyasztóvédelmi szervezeteket tömörítő BEUC szövetség Neelie Kroeshöz, az Európai Bizottság alelnökéhez fordult azért, hogy az Európai Unió lépéseket tegyen az iternet semlegességének hatékonyabb biztosítására.

4 milliós bírság - Nem tájékoztattak megfelelően a bankok

A szövetkezeti hitelintézetek és pénzügyi vállalkozások nagy számban sértették meg a panaszkezelésre vonatkozó jogszabályokat – állapította meg a PSZÁF témavizsgálata. A hatóság eddig mintegy 4 millió forint bírságot szabott ki az intézményekre.
Világgazdaság Piactér