fogyasztóvédelmi

Karácsonyi ellenőrzés: minden harmadik vásárlás problémás

Minden harmadik esetben problémát találtak az ellenőrök az idei karácsony előtti ellenőrzések keretében végzett próbavásárlások során.
2012.12.19 Olvasási idő: 0 perc

Szász: sikertörténet a PSZÁF munkája

Egyhangúlag támogatta a PSZÁF jelentését az Országgyűlés fogyasztóvédelmi bizottsága, a felügyelet elnöke sikertevékenységnek nevezte az általa vezetett szervezet munkáját.
2012.10.08 Olvasási idő: 0 perc

69 százalék "zsebből" végtörlesztette devizahitelét

Az ügyfélhitel-állomány akár 90 százalékát érinthetik a devizahitel-adósok megsegítését célzó különböző központi programok – olvasható a PSZÁF ma megjelent fogyasztóvédelmi kockázati jelentésében.
2012.05.07 Olvasási idő: 0 perc

Obama "alkotmányellenesen" kinevezett embere máris csatát nyert

A Richard Cordray kinevezésével kapcsolatos viharok még el sem ültek, de a Politico szerint az új szövetségi fogyasztóvédelmi hatósági vezető máris csatát nyert az egyik legerősebb gazdasági lobbicsoport ellen.
2012.01.13 Olvasási idő: 0 perc

Karácsonyi razzia: 60 miliós fogyasztóvédelmi bírság

Összesen mintegy 60 millió forint bírságot szabtak ki az országban a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) ellenőrei az ünnepeket megelőző fogyasztóvédelmi ellenőrzéseik során.
2011.12.21 Olvasási idő: 0 perc

Matolcsy bevezetné a magáncsődöt

Még az idén megszületik az új fogyasztóvédelmi törvény, az érdekegyeztetéshez hasonlóan újul meg a Fogyasztóvédelmi Tanács működése - közölte Matolcsy György nemzetgazdaság miniszter a szokásos éves meghallgatásán az Országgyűlés fogyasztóvédelmi bizottságának hétfői ülésén.
2011.07.11 Olvasási idő: 0 perc

Többet tudnánk arról, mit is eszünk - az ár: drágulnának az ételek

Az Európai Parlament ismét tárgyalt az élelmiszerek jelölésére vonatkozó szabályozásról. A képviselők többsége bővítené a csomagoláson szereplő információk körét, ugyanakkor az élelmiszerágazat arra hívja fel a figyelmet, hogy a szigorítások egy része nehezen kivitelezhető, illetve jelentősen emelné az élelmiszerek árát. Az európai fogyasztóvédelmi szervezetek továbbra is elégedetlenek az eredményekkel.
2011.04.22 Olvasási idő: 0 perc

Óriási lobbiszervezet alakult a bankszektor ellen

Kereken harminc európai szövetség és civilszervezet csatlakozott eddig a Financewatch elnevezésű ellenlobbihoz, amely szembe akar szállni a pénzügyi ágazat befolyásával.
2011.04.12 Olvasási idő: 0 perc

Az EU-hoz fordultak az uniós fogyasztóvédők a Telenor miatt

Az európai fogyasztóvédelmi szervezeteket tömörítő BEUC szövetség Neelie Kroeshöz, az Európai Bizottság alelnökéhez fordult azért, hogy az Európai Unió lépéseket tegyen az iternet semlegességének hatékonyabb biztosítására.
2011.02.10 Olvasási idő: 0 perc

4 milliós bírság - Nem tájékoztattak megfelelően a bankok

A szövetkezeti hitelintézetek és pénzügyi vállalkozások nagy számban sértették meg a panaszkezelésre vonatkozó jogszabályokat – állapította meg a PSZÁF témavizsgálata. A hatóság eddig mintegy 4 millió forint bírságot szabott ki az intézményekre.
2011.02.10 Olvasási idő: 0 perc