gasztronómia

A magyar gasztronómia bukása és felemelkedése

A múlt század közepén hanyatlásnak induló magyar konyhát csak nagy erőfeszítések árán sikerült megmenteni. Azóta van Michelin-csillagos éttermünk és Bocuse d’Or-győztesünk is.

Frissen sült profit

A befektetőkhöz is többnyire a gyomrukon keresztül vezet az út, s ha a gyorséttermi menü, amelyből választhatnak, kívánatos ételeket tartalmaz, akkor lehet, hogy részvényt is rendelnek.

Szenvedély és szakértelem

A budapesti csúcsgasztronómia az épített örökséggel, a kulturális és természeti értékekkel felülmúlja Prágát, de sok szempontból Bécset is utolérte – mondta a Manager Magazinnak Zsidai Zoltán Roy gasztroszakember.

Új Michelin-csillagokat remél Budapest

Várakozások szerint szerdán jelentik be a Michelin Guide európai listáját, amelyen akár két-három újabb budapesti étterem is felbukkanhat az egycsillagosok között.

Határ a „csillagos” ég

Az Onyx, a Costes éttermek és a Borkonyha példája is azt mutatja, hogy egy Michelin-csillagos étterem nyereséges működtetése is hosszú távú befektetés.

Lokális értékek

Kosztolányi Zoltán úgy lett ezüstérmes a szakács-vb-n, hogy a szállodában felejtette a fingerfoodokat, és a verseny előtt a szállását is visszamondták.
Világgazdaság Piactér