gasztronómia

Újabb unikornis tűnt fel Londonban

A Deliveroo kudarca után most a Darktrace teszteli, hogyan fogadnak egy erőteljesen növekvő, de még veszteséges céget. Májusban léphet parkettre.

A gömbök szerelmese

A kétszeres olimpiai bajnok vízilabdázó imádja a gömböket. A vízipóló mellett a bojlis horgászat szerelmese: kis golyócskából készült csalival megy pontyra, amurra vagy harcsára.

Egy édes, rendhagyó „startup”

Egy energikus, középkorú nő úgy dönt, cukrászdát nyit. Alig telik el pár év, és egymilliárd forintnyi éves forgalmú vállalkozást igazgat, száz embernek adva munkát.

A gourmet ételeket is megfertőzte a vírus

Jócskán visszaesett a kereslet a prémium-élelmiszerek iránt a koronavírus-járvány következtében, miután világszerte bezártak a szállodák és éttermek, otthon pedig még a tehetősek sem nyúlnak mindennap beluga kaviárért.

Exponenciális bővülés előtt állhat a CyBerg

Mesés nö­vekedés előtt állhat a CyBerg a Kalliwoda Research elemzése szerint, de sok múlhat azon, hogy a digitális és a gasztronómiai szolgáltatásokat ötvöző cég milyen hatékonysággal tudja sikerre vinni újszerű üzleti modelljét.

Áldásból átok lett a Michelin-csillag

Egy több séf fordít hátat az elit éttermeknek, az iparág súlyos problémája a túlhajszolás. Egy fiatal séf azért hunyt el, mert nem volt ideje kikezelni mandulagyulladását.
Világgazdaság Piactér