gasztronómia

Kalandozás Weimartól Wiesbadenig

Turisztikai reprezentálásban verhetetlenek a németek: ezúttal az idén 100 éves Bauhaust állítják a középpontba, a tét pedig a beutaztatás zsinórban tizedik rekordéve.

A trappistán túl is van élet

A statisztikák szerint a magyarok kedvence a trappista sajt, ám – ahogy a söröknél és a lekvároknál is – egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a kézműves sajtok.

Londonba tart a magyar étteremlánc

A határon túl is bővíti hálózatát a Cyberg által irányított Kajahu étteremlánc, amely a nemzetközi tőkepiacokat is célba veszi.

A postakocsitól a drónig

A vadnyugaton még postakocsikkal szállították a különböző csomagokat, míg manapság már drónokkal újul meg a házhoz szállítás.

A magyar gasztronómia bukása és felemelkedése

A múlt század közepén hanyatlásnak induló magyar konyhát csak nagy erőfeszítések árán sikerült megmenteni. Azóta van Michelin-csillagos éttermünk és Bocuse d’Or-győztesünk is.

Frissen sült profit

A befektetőkhöz is többnyire a gyomrukon keresztül vezet az út, s ha a gyorséttermi menü, amelyből választhatnak, kívánatos ételeket tartalmaz, akkor lehet, hogy részvényt is rendelnek.
Világgazdaság Piactér