gasztronómia

Régiós sörkép

Régiónk legnagyobb sörtermelője Lengyelország, viszont a legtöbb sört a csehek isszák, fejenként évi 150 litert. A magyar sörfőzdék, -gyárak fejlesztésorientáltak, és idehaza óriási a választék.

Gyógyító üzletasszony

Se üzleti modellje, se vezetői, se marketingtapasztalata nem volt, viszont nagyon sokat tudott a gombák gyógyító hatásáról. Szabó Nikolett kutatóból lett üzletasszony, terméke promóciójáért végül a Magyar Marketing Szövetség díjazta.

Van élet az olasz tésztán túl

Olaszország legkisebb tartománya egyben a legérdekesebb gasztronómiai elegyet alkotja, tele meglepetéssel és szerethető alapanyagokkal.

A Duna vizét használták

A magyar sörgyártás története ugyan egészen a török kor végére vezethető vissza, az igazi sörforradalom viszont csak a 19. század közepén robbant ki.

Nehéz végleg kikötni

A hazai szupermarketes állásból egy hajóra szerződött pék, Valovics László most a hétszeresét keresi az itthoni bérének, s éppen a magas fizetés miatt nehéz a döntés: végleg a szárazföldön maradni.

Kalandozás Weimartól Wiesbadenig

Turisztikai reprezentálásban verhetetlenek a németek: ezúttal az idén 100 éves Bauhaust állítják a középpontba, a tét pedig a beutaztatás zsinórban tizedik rekordéve.

A trappistán túl is van élet

A statisztikák szerint a magyarok kedvence a trappista sajt, ám – ahogy a söröknél és a lekvároknál is – egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a kézműves sajtok.
Világgazdaság Piactér