gasztronómia

Milliós fogások a Föld minden tájáról

Fényfestés a fogások között, több ezer dolláros pizzák és ajándék akvamarin a desszerthez: a világ legdrágább éttermi fogá­saiból adunk virtuális ízelítőt.

Élen járnak a franciák a sajtkultuszban

A francia borok és sajtok megismerésére nem elég egy emberélet. A tanulási folyamat sok olvasással rövidíthető, de a fizikai tapasztalás a legcélravezetőbb.

Nem kell mindig kaviár?

A hagyományosan legtöbb kaviárt előállító országok listáján már egy ideje nem Oroszország az első: Kína itt is átvette a vezetést.

Nem kell mindig kaviár?

A hagyományosan legtöbb kaviárt előállító országok listáján már egy ideje nem Oroszország az első: Kína itt is átvette a vezetést, a Kaluga Queen márkából évente 60 tonna kaviárt állítanak elő, és a kínai halikra mára számos luxusétterem kínálatában megtalálható, valamint forgalmazza az egyik legnagyobb delikáteszcég is. Igaz, ez utóbbi, a kínai termékeket övező gyanakvás miatt, a csomagoláson nem hangsúlyozza a termék származását.

Modernizálni a hagyományokat

Peter Knollnak, a Gundel étterem új vezetőjének terveiben a hagyományok és a modern újítások egyvelegének megvalósítása áll.
Világgazdaság Piactér