„Azért vagyok séf, hogy megmutassam, amit tudok” – vezeti fel az újdonsült Michelin-tányéros Zazie Bistro & Bar tavaszi étlapját Bíró Dani.
A legfrissebb kiadású Michelin-Guide által ajánlott két étterem,
a Budapest legmagasabb toronyháza felső szintjén működő Virtu és 28 emelettel lejjebb, a földszinti Zazie Bistro & Bar mindjárt két ok arra, hogy a Kopaszi-gáthoz látogassanak a gasztronómiai élményeket keresők.
A Michelin-ajánlás lényegében a Michelin-csillag előszobája, és azokat az éttermeket jelölik vele, amelyek konyháját az ellenőrök figyelemre méltónak tartják, konkrétan olyannak, amit érdemes felkeresni. A csillagos helyeket távolabbról is, minél több a csillag, annál nagyobb kitérőt, vagyis utazást megér az adott étterem.
A Zazie vendégköre sem csak a környékről, a Lágymányosi-öbölben születő modern, új városnegyed irodaházaiból és lakótornyaiból, a közeli új szállodából, hanem messzebbről érkezik.
A Zazie séfje, a több mint százéves magyar vendéglátósdinasztia tagja, Bíró Lajos fia, Bíró Dani
nemrég mutatta be a tavasz frissessége ihlette, kreatív gasztronómiai megoldásokkal színesített étlapját.
A téli és nyári időszak peremén lavírozva a levesek között hideg és meleg újdonságokat felvonultató kínálatban telitalálatnak bizonyult a tiszta meggy esszenciáját hordozó, hideg meggyleves, ami fekete fokhagymával és vörösbor géllel készült, szedret és áfonyát is tartalmaz.
A különleges, csepegtetett
hideg gyümölcsleves forró párja a menzás hangulatú paradicsomleves,
amelyet újragondolva sült és marinált-szárított paradicsommal, angol zellerrel és sok-sok zöld fűszerrel komponált meg Bíró Dani.
Az előételek között a kacsamájduó viszi a prímet, amelynek egyik oldala klasszikusan készül, a másik fele pedig egy rusztikusabb változat, amiben a kacsa szíve, nyelve és egyéb részei találhatók.
A comfort foodokra is nagy hangsúlyt fektet a séf, Bíró Dani a burgerek terén is mert nagyot álmodni.
A vega burger
Van igazi tenger inspirálta kompozíció is a burgerek között, amelyben a fokhagymás, füstölt paprikás ajoling, szarvasgomba-krém és jégsaláta találkozik tempurázott garnélával és friss narancsdarabokkal.
A gulyásleves mellett a Michelin-tányéros séf édesapja, Bíró Lajos által inspirált fogás, az ikonikus borjúpaprikás is felkerült az étlapra, ami mögött nem bújik meg extra filozófia,
egyszerűen csak baromi jól meg van főzve
– mondja az ifjú séf.
Az édesszájúaknak a séf Nagy Gergő cukrászmester legújabb desszertjét ajánlja, amely a Kopaszi-öbölben nem is illeszkedhetne jobban a környezetbe, ez a desszertek között található Dunakavics.
„A konyhánkban a nyitás óta erős a csapatszellem, aminek a motorja az, hogy ugyanazokért a célokért küzdünk. Próbálok minél jobb lenni abban, amit csinálok, és mindig többet és többet rakni bele. Szeretem, amikor egy konyhán rendesen megy a munka, én alapvetően a harmóniában hiszek” – mondta Bíró Dániel a megújult menü kapcsán.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.